Dördüncü sanayi devrimi dijital finansal teknoloji desteğiyle olacak
Dördüncü sanayi devrimi dijital finansal teknoloji desteğiyle olacak

Dördüncü sanayi devrimi Blockchain teknolojisi ile olacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya Ekonomi Forumu (WEF), danışmanlık şirketi Bain & Company ile ortak bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre Blockchain muhasebe teknolojisi, uluslararası ticareti 1 trilyon dolar artıracak ve bunun sonucunda dördüncü sanayi devrimi olacak.

Dördüncü sanayi devrimi, dijital finansal teknoloji ile olacak

Rapor, piyasayı ve ticaret verimsizliklerini gidermek için Blockchain potansiyelinin önemine vurgu yapıyor. Hatta gelişmekte olan ülkelerde dahil küçük işletmelerin dijital finansal teknoloji ile güçlendirilmiş küresel aktörler olma potansiyelinin olduğunu söylüyor.

Gelişmekte olan dünya ve KOBİ’ler

Raporda, büyük işletmelerin, uluslararası ticarete kolayca girmelerini sağlayacak altyapılara ve ilişkilere sahip olduğu belirtiliyor. Ancak küçük şirketler için uluslararası ticarete yönelik önemli engeller bulunuyor. Rapor, bu engellerden kaynaklanan küresel ticaret açığının 2025 yılına kadar 2 trilyon doların üzerine çıkacağını söylüyor. Bu açığın da çoğunlukla KOBİ’lerden ve Asya Pasifik pazarında oluşan ticaret maliyetlerinden kaynaklandığını iddia ediyor.

Raporda, finansal bilgilerin ve ticaret altyapısının Blockchain platformuna taşınmasının, yaklaşık 1 trilyon dolarlık zararı kapatacağını söylüyor. Buradaki düşünce, Blockchain’in insan hatasını azaltacağı, idari maliyetleri en aza indireceği ve özellikle küçük ticari aktörler için uluslararası ticaret engellerini daha ulaşılabilir hale getireceği yönünde.

Verimliliği arttırmak

Rapor, özellikle geleneksel kağıt muhasebesinin mali aktörler için büyük kayıp kaynağı olarak verimsizliğine işaret ediyor. Ayrıca, kripto para birimleri kullanımı sahtekarlığı önlerken milyonlarca dolar değerinde dolandırıcılığı da ortadan kaldırmış olacak.

Rapor Blockchain teknolojisinin, kurumların finansal işlemleriyle ilgili kapsamlı, güvenli verileri ucuz ve kolay bir şekilde yönetebilmelerine olanak sağladığına işaret ediyor. Bu, aynı zamanda sistemik verimsizliklere yönelik hileli muhasebe yöntemlerini de engelliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin