Saxo Bank, kripto paraların geleceği konusunda umutlu
Saxo Bank, kripto paraların geleceği konusunda umutlu

Saxo Bank: “Boğa piyasası 2018’in ikinci çeyreğinde geri dönebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Saxo Bank analistleri, kripto para birimi fiyatları için yeni bir büyüme döneminin başlangıcını olarak, 2018’in ikinci çeyreğinde bazı olayların kripto paralar için yukarı yönlü bir “sıçrama tahtası” olacağını belirtiyor.

Saxo Bank, kripto paraların geleceği konusunda umutlu

Saxo Bank’ın analistleri tarafından hazırlanan raporda, küresel politik belirsizlikler, kredi erişiminin ve emtia volatilitesinin sıkılaştırılması gibi faktörlerin kripto para piyasalarına yeni para birimlerinin girmesini sağlayabileceği vurgulanıyor. Saxo Bank’ın strateji ekibinin başında yer alan başarılı analist Jacob Pouncey, Blockchain teknolojisinin konumunun güçlendirilmesinin ikinci çeyrekte sektörün toparlanmasına katkıda bulunacağı belirtti.

Jacob Pouncey, kripto paralar ile ilgili açıklama yaparken özellikle bu ürünlerin 2018’in ikinci yarısında artışına devam edeceğini düşündüğünü belirterek kripto paraların geleceği hakkında olumlu konuştu.

Banka, kripto para sektöründe aktif olarak yer almaya devam ediyor

Saxo Bank, son haftalarda fiyatı pozitif olan kripto para birimi endüstrisinin artan kaynaklarına katılıyor. Banka, 2018 yılında en büyük kripto para biriminin Aralık ayından bu yana değerlerinde %70’ine varan oranda azalma olmasına rağmen, Bitcoin için en az on adet fiyat tahmininde bulundu.

Saxo Bank analistlerinden Kay-Van Petersen, geçtiğimiz Ocak ayında Bitcoin’in 2018 yılında 50 ila 100 bin dolar arasında bir seviyeden işlem göreceğini söyledi. Kay-Van Petersen, 2016 yılının Aralık ayında Bitcoin’in 2017 yılında 2.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. O dönemde Bitcoin, 900 doların altında işlem görüyordu ve Mayıs ayında 2.000 doları geçti.

Saxo Bank: “Kripto para birimleri iyi bir çeyrek dönem geçirebilir.”

Jacob Pouncey konuya yönelik şunları söyledi:

Tarihsel olarak kripto paraların çoğu Brexit, Donald Trump’ın seçilmesi ve Kuzey Kore füze testleri gibi küresel belirsizlikler karşısında fiyat artışları yaşadı. Hisse senedi piyasalarında önemli bir geri çekilme söz konusu olursa ilişkisiz varlıklara veya kripto para birimlerine bir miktar para akışı olacak. Düzenlemelerin artması nedeniyle kurumsal sermayenin kripto para piyasasına girişi, kripto para birimlerinin iyi bir çeyrek dönem geçirmesini sağlayabilir.

Perşembe günü, Bitcoin üç gün boyunca yükselişe geçti ve 10 bin dolara yaklaşan direnci kırmasını ümit eden yatırımcılara kısa vadeli bir umut vermek için 8.900 dolara kadar yükseldi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin