bilgisayarla bitcoin madenciliği

Geliştiriciler eski bilgisayarla Bitcoin madenciliği yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İster bilgisayarla Bitcoin madenciliği işlemlerine henüz başlayan yeni ve yetenekli bir geliştirici olun, ister yeni bir şeyler denemek isteyen deneyimli bir madenci olun, eski bilgisayarlarda Bitcoin madenciliği, kripto para birimi kazanmanın harika bir yolu olabilir. İşte bu noktada çalışmalar yürüten Ken Shirriff, en havalı madencilerden birisi olarak kabul ediliyor.

Eski elektronik cihazların modern GPU, CPU ve ASIC madencilik ekipmanlarıyla karşılaştırılabilir bir oranda benimsenmesi ya da sadece eski donanım kullanan son derece karlı bir kripto-kazanç madenciliği işinin başlatılması temel olarak imkansız görünmekle beraber, çeşitli madencilik çalışmalarını yürütmek için hala ilgi çekici bir konu olarak kabul edilmektedir.

Bu yazıda, Shiriff’in Bitcoin madenciliği için eski elektronikleri yaratıcı bir şekilde nasıl kullandığına dair örnekler paylaşacağız.

Eski bilgisayarla Bitcoin madenciliği olasılıkları

Ken Shirriff, eski okul bilgisayarlarını ve oyun sistemlerini madencilik kulelerine dönüştürmek için kullanmasıyla tanınan birisidir. Shirriff, sadece kalem ve kağıt kullanarak SHA-256 algoritmalarını yazabilen gerçek bir teknoloji sihirbazıdır. 2017 yılında, Shirriff bir Xerox Alto’yu bir maden teçhizatına dönüştürdü. Bu bilgisayarın 1973’te piyasaya sürüldüğünü ve bir GUI’ye dayanan bir işletim sistemine sahip olan ilk bilgisayar olduğunu düşünürsek bunun harika bir başarı olduğunu da görebiliriz. Peki bu proje hakkında etkileyici olan nedir? Shirriff aslında Xerox Alto kullanarak kripto para üretebilme gibi bir spesifik amaçtaydı. Bu nedenle eski bir programlama dili olan BCPL’yi kullanarak karma algoritma üretti.

Shirriff ayrıca IBM 1401 ana bilgisayar (1959’da tanıtıldı) gibi eski bilgisayarları ve hatta 1985 Nintendo Entertainment System (NES) gibi eski oyun sistemlerini kripto para birimi madencilik kulelerine dönüştürdü. SHA-256 gibi karma algoritmalar çok fazla 32-bit işlem kullanıyor olsa da, NES tarafından kullanılan 8 bitlik sistemler çok daha düşük oranlarda çalışabiliyor.

Harika bir hobi

Yetenekli geliştiriciler, kripto para birimini eski donanım kullanarak üretmenin mümkün olduğunu kanıtladılar. Ama yine de bu iyi bir madencilik stratejisi olarak görülmemelidir. Ancak, zorlu projelerin ve retro elektroniklerin tadını çıkaran teknik bir sihirbazsanız, bu işe başlamak için harika bir hobi olabilir. Yalnızca bir işletme olarak madenciliğe odaklanıyorsanız, önce daha yeni platformları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

Bitcoin madenciliği için eski bilgisayarları ve oyun sistemlerini kullanma amacıyla kesin bir talimat kılavuzu bulunmamaktadır. Yine de teknoloji meraklıları bu tür bir madenciliği denemeyi düşünebilirler.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin