Satranç ustası Garry Kasparov, Bitcoin ve kripto para endüstrisini yorumladı.
Satranç ustası Garry Kasparov, Bitcoin ve kripto para endüstrisini yorumladı.

Satranç ustası Garry Kasparov, Bitcoin ve kripto para endüstrisini yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus satranç ustası Garry Kasparov, Bitcoin’in (BTC) diğer kripto para birimleri ile birlikte yaygın olarak benimsenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kasparov’a göre bunun en büyük sebebi insanların gizliliklerini kontrol altına alma isteği.

Kasparov: “Gizlilik ihlalleri arttıkça kripto para birimlerine güven de artacak.”

IBM’in Deep Blue süper bilgisayarına karşı yaptığı maçı kazanmasıyla ünlü eski dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov, Forbes’a verdiği röportajda, para arzı konusunda sınırsız bir güce sahip olan merkez bankaları ile bireylerin zenginlikleri ve tasarrufları üzerine fikirlerini paylaştı.

Devletin para basma gücü var. Ama yine de kontrolden çıkarsa (şimdi olduğu gibi), insanlar servetlerini enflasyona veya kontrolsüz devlet müdahalesine karşı korumak için alternatif yollar arıyorlar.

İnsanların artık birçok hayati yönünün dış figürlerce tarandığını ve gizliliğin her fırsatta ihlal edildiğini söyleyen Kasparov, bu yüzden Blockchain ve dijital varlıkların ortaya çıkmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Kasparov’ göre Blockchain ve kripto paralar gizlilik ihlallerine bir cevap niteliğinde

Şu anda Bitcoin ve diğer dijital teknolojilere dayanan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan İnsan Hakları Vakfı’na başkanlık eden Kasparov, kripto para birimi ve blok zincirinin insanlara gizlilik ihlali ve insan hakları ihlallerine karşı savaşma fırsatı sunduğunu düşünüyor.

Bu yüzden Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile Blockchain teknolojisinin bir kavram olarak popülaritesindeki sürekli artışın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu, gücün bireylerden rızamız olmadan gizliliğimizi etkileyebilecek devletlere veya diğer kurumlara kaymasına bir yanıt olacaktır.

Bu arada önde gelen bir analist, yakında yükselişe geçmesini beklediği 5 kripto para birimini açıkladı. Buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin