Jeff Garzik: “10 yıl sonra geriye dönüp baktığımda bunun olacağını biliyordum.”
Jeff Garzik: “10 yıl sonra geriye dönüp baktığımda bunun olacağını biliyordum.”

Satoshi Nakamoto’nun geliştiricisi Jeff Garzik: “Bitcoin fiyatı 100 milyon dolardan fazla olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satoshi Nakamoto ile Bitcoin’in koduna katkıda bulunan Jeff Garzik, lider kripto paranın 100 milyon dolardan fazla değerleneceğini belirtiyor.

Jeff Garzik: “10 yıl sonra geriye dönüp baktığımda bunun olacağını biliyordum.”

Jeff Garzik, Temmuz 2010’da dijital para birimi ile ilgili bir blog yazısı okuduktan sonra Bitcoin için yazılım kodu yazmaya başladı. Kısa bir süre sonra, kripto paranın anonim oluşturucusu Satoshi Nakamoto ve geliştirici Gavin Andresen’den sonra Bitcoin’in kodunun üçüncü en büyük katkıcısı oldu ve bu 2014 yılına kadar devam etti. Garzik, Bitcoin’in oluşturulduğundan 10 yıl sonra geriye dönüp baktığında bunun olacağını bildiğini söylüyor. Bitcoin’e şu anki fiyatlara göre 100 milyon dolardan fazla değer veren Garzik, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir baba olarak, çocuklarımın büyümesini, hatta hata yaptıklarında veya beklemeyecek şekilde büyüdüklerinde bile zevk alıyorum.

“Bence Satoshi Nakamoto, Dave Kleiman!”

İlk dönem boyunca Garzik, kripto paranın kurucusu Nakamoto’yla 2011’de aniden ortadan kayboluncaya kadar doğrudan çalıştı. Eski ortakları, çalışanları ve gazeteciler, o zamandan beri onun kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Nakamoto yaklaşık 1 milyon Bitcoin’i kontrol ettiği ve lider kripto paranın piyasa fiyatını etkileyebileceği için önem taşıyor. Garzik, bir telefon görüşmesinde kişisel teorisine göre Nakamoto’nun Floridian Dave Kleiman olduğunu belirtiyor. Garzik, açıklamalarına şunları ekliyor:

Kodlama stiliyle eşleşiyor. Bu beyefendi kendi kendini eğitiyordu. Ve Bitcoin kodlayıcısı çok ama çok zeki, fakat klasik olarak eğitilmiş bir yazılım mühendisi değil.

Bitcoin’in ticarette kullanımı aslında düşüyor

Eski bir Florida şerifinin bilgisayar uzmanı uzmanı olan Kleiman, 2013’te öldü. Kleiman’ın varisleri milyarlarca dolarlık Bitcoin ve fikri mülkiyet hakkını ele geçirdiği iddia edilen Avustralyalı Craig Wright’ı dava ediyor. Wright ise iddiayı reddediyor.

Nakamoto’nun Bitcoin’i özel para olarak görme vizyonu gerçekleşmiyor gibi. Araştırmacı Chainalysis’in son analizine göre ticarette kullanımı aslında düşüyor. Bunun yerine spekülatörler ve yatırımcılar bunu altın gibi bir varlık olarak görüyor.

Garzik, 2016 yılına kadar Bitcoin için kodlama yapmaya devam etti

Garzik, 2016 yılına kadar Bitcoin için kodlama yapmaya devam etti. Ardından, ağın nasıl ölçeklendirileceği konusunda geliştiriciler ve madenciler arasında odaklanarak kendi girişimlerini başlattı. Garzik’in kurucusu olduğu bir girişim olan Bloq Inc., kurumsal müşterilere hizmet veren bir niş oluşturmaya çalıştı. Andresen’in danışma kurulunda yer aldığı Bloq, şimdi Fortune 50 şirketleri arasında yer alıyor. Ayrıca 30 çalışanı ile kripto para birimi odaklı şirketlerle çalışıyor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin