Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto nerede yaşıyor? Çok önemli bulgular ortaya çıktı!
Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto nerede yaşıyor? Çok önemli bulgular ortaya çıktı!

Satoshi Nakamoto tarafından çıkarılan toplam Bitcoin miktarı dudak uçuklattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük miktarlarda gerçekleştirilen dijital varlık transferlerini paylaşan Whale Alert, yayımladığı son araştırmayla dikkatleri üzerine çekti. Araştırmaya göre Satoshi Nakamoto tarafından bugüne kadar çıkarılan Bitcoin miktarı, 1 milyon 125 bin 150 adet olarak aktarıldı. Söz konusu meblağ, bu haberin yazıldığı tarih itibarıyla yaklaşık 10 milyar 500 milyon dolara tekabül ediyor.

Satoshi’nin çıkardığı toplam Bitcoin miktarı 10 milyar doların üzerinde

Satoshi’nin 54.316’ncı bloka kadar mining yaptığı ifade edilen araştırma, Sergio Demian Lerner’in “extra nonce” yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi. Bu yöntem erken ve üretken bir Bitcoin madencisi olan “Patoshi’nin” eylemlerini ortaya koyan bir deseni aydınlatıyor.

2013 yılında Sergio Demian Lerner, her bloğun para tabanı işlemindeki bu extranonce değerinde belirgin bir patern olduğunu keşfetti.

Çalışma aynı zamanda ilk 54.316 bloğun 22.503’ünün Satoshi tarafından çıkarıldığını ve erken madencinin hedefinin ağı saldırılara karşı korumak olduğunu gösteriyor.

Patoshi’nin Satoshi tarafından işletildiğini kesin olarak biliyoruz, çünkü ağın doğuşunda patern ortaya çıkıyor. Lerner, Patoshi madencisi tarafından çıkarılan blokların nonces (madencilik sürecinde kullanılan ve her blokta depolanan, ancak ekstra nonce’den farklı olan başka bir değer) iddiaları için ek kanıt buldu. Nonce’nin son baytı her zaman 0 ila 9 veya 19 ila 58 arasındayken, diğer tüm madenciler 0 ila 255 aralığını kullandılar.

İlk bloklara yoğun bir ilgi var

Ağın ilk döneminde çıkarılan BTC’ler, endüstrinin en çok ilgi gören alanlarından biri. Bu eski cüzdanlar tarafından yapılan her işlem, Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği için bir ipucu olabilir.

Kısa bir süre önce yayımlanan bir Twitter gönderisinde Coin Metrics’in kurucu ortağı Nic Carter, Bitcoin’in en eski modellerine olan ilgiden söz etti. Blok 3.654, Bitcoin topluluğunadan büyük ilgi görüyor.

İşte Patoshi deseninin görselleştirilmesi. Satoshi olduğuna inanılan bloklar, bu blokta olmayan nonce’de belirli bir desene sahiptir.

Carter, Satoshi’nin ardında, sıradan Bitcoiners’ın bile bilmediği gizem seviyesini anlatmaya devam etti.

Satoshi coins hakkında insanların genel olarak bildiğinden çok daha fazla tartışma var. Basında bildirildiği gibi, Satoshi’ye atfedilen tek bir dev cüzdan olduğu düşünülürdü. Pratikte adresler üzerinde önemli ölçüde belirsizlik var.

Kripto para meraklıları arasında Satoshi’nin kimliğini asla öğrenmememiz daha iyi olduğuna dair güçlü ve popüler bir inanç var. Ancak bu, insanların daha fazla ipucu için blokları kazmasını engellemiyor.

Bu arada dünya kripto para madenciliği raporu yayımlandı. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin