Forbes, Craig Wright’a savaş açtı: İşte sahte Satoshi'yi durdurmanın tek yolu
Forbes, Craig Wright’a savaş açtı: İşte sahte Satoshi'yi durdurmanın tek yolu

Satoshi Nakamoto olduğunu söyleyen Craig Wright dava edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kendisinin Bitcoin’i icat eden Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, Bitcoin hırsızlığı nedeniyle açılan bir dava ile karşı karşıya. Eski iş ortağından 5 milyar dolar değerinde Bitcoin çaldığı iddia edilen Wright, geçmişte ortağı Dave Kleiman ile beraber bir Bitcon madenciliği şirketi kurmuştu.

Kurulan bu şirket ile 550 bin ve 1.5 milyar arasında Bitcoin çıkaran ikilinin beraberliği daha sonra Kleiman’ın hayatını kaybetmesi ile son buldu. Kleiman’ın ailesinin iddiasına göre bu olaydan sonra Wright çıkardıkları Bitcoin’lerin kayıtlarını değiştirdi ve tarihlerini de geriye aldı. Düzenlenen belgelerle de ortağın herhangi bir kar payı olmadığı ortaya çıktı.

Craig Wright aile işe karşı karşıya

Dave Kleiman’ın ailesi şu an değeri 10 milyar dolar civarında olan Bitcoin’lerin iade edilmesini talep ediyor. Bunun yanı sıra şu sıralar Wright’ın da başının vergi suçu nedeniyle belada olduğu iddia ediliyor. Bitcoin’lerin vergi borçlarının kapatılması için kullanılmış olması da ortaya atılan iddialara göre muhtemel.

Gelen bilgilere göre Kleiman’ın ailesi dava dosyasında iddiaları destekleyecek birçok kanıta sahip. Mahkemeye sunulan bir e-maile göre Wright eski ortağının kardeşine, Kleiman’a ait 300 bin Bitcoin’in kendisinde olduğunu belirten bir mesaj atmış. Ancak bu paraların şirket giderleri için kullanıldığını söylemiş.

Davadaki iddialara göre, Wright’ın Dave’i kandırarak, Bitcoin ve Blockchain teknolojisi fikrinin mülkiyet haklarını çaldı. Buna ek olarak, Dave’in varlıklarını şirketlerine devrettiği iddiasıyla bir dizi sözleşme imzaladı ve tarihlerini geriye aldı. Bakalım davanın sonucunda neler yaşanacak.

Her ne kadar Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu gizemini koruyorsa, Bitcoin’in Craig Wright ve Dave Kleiman tarafından yaratıldığı da iddia ediliyor.

Finance Magnates

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin