Bitcoin'in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli
Bitcoin'in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli

İyi ki doğdun Satoshi Nakamoto: Bitcoin’in kurucusu 44 yaşında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun ortaya koyduğu bilgilere göre, 5 Nisan onun doğum günü gibi görünüyor. Yine de, Satoshi hakkında bilinen her şeyin sembolik olduğunu düşünürsek, bu doğum günü de gerçek olmayabilir.

Bitcoin kurucusu 44 yaşını doldurdu

Hem Satoshi hem de Nakamoto Japonya’da hayli yaygın isimler ve ve hem ilk hem de soyadı görevi görebiliyor. TrustNodes’tan bir haberinde, yalnızca ismin “mucitlerin hepimiz” olduğunu gösterdiğini öne sürüyor.  Günümüzde, kripto para birimi bilinen bir kavram, ancak Nakamoto’nun Aralık 2010’da Wikileaks’in Bitcoin’i kabul etmeye karar vermesinden sonra gergin olması muhtemel. O dönemde hükümet fazlaca baskıcıydı.

O zamanlar, Irak savaşına karşı çok fazla direniş vardı ve insanlar öfkelerini kaotik ama barışçıl bir isyanda ifade etmek için anonim (eski adıyla LulZec) gruplar kullandılar. O dönemde, para ve bankacılık sistemi çöküyordu, ülkeler iflas ediyordu ve dünya ekonomileri bu durumla mücadele ediyordu. Hükumet hiçbir muhalifin vokalize edilmesini istemedi, bu yüzden her şeyin yolunda olduğu fikrini bozan herkesi susturdu ve toplum dışına itti.

Satoshi Nakamoto kaç yaşında?

2013 yılına gelindiğinde, öğrenciler ve teknolojiye meraklı kişiler Bitcoin’i yeniden canlandırdılar, ancak Nakamoto saklanmaya devam etti. Bazı insanlar onun öldüğünü düşünmeye başladı. Nakamoto hakkında bildiklerimize dayanarak, muhtemelen 5 Nisan gerçekten doğum günü değil ve hatta 40’lı yaşlarda bile değil. Çeşitli yayınlar Nakamoto’nun şu an 30’lu yaşlarının başlarında olduğunu öne sürüyor. Yine de, 5 Nisan hala önem taşıyor. Bitcoin, herkesin ihtiyaç duyduğu bir çözüm olarak ortaya çıktı. Büyük bir umut verdi, yenilikçiliği teşvik etti.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin