Kripto para yatırımcıları, İngiltere’yi tercih ediyor
Kripto para yatırımcıları, İngiltere’yi tercih ediyor

Şaşırtıcı Bitcoin anketi: Kripto para yatırımcıları bir ulus olarak İngiltere’yi seçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Krallık‘taki bireylerin ezici bir çoğunluğunun -%93’e yakını- Bitcoin (BTC) parasını duyduğunu öne süren yeni bir anket ortaya çıktı. Ayrıca beş kişiden biri, kripto paranın gelecekte nakit veya kart ödemeleri kadar yaygın olacağını düşünüyor. Kripto para yatırımcıları  İngiltere’ye fazlası ile ilgi göstermeye başladı.

Kripto para yatırımcıları, İngiltere’yi tercih ediyor

YouGov tarafından yürütülen ankette, Bitcoin protokolüne ilişkin bilgi yayılımı ile birlikte bir düşüş söz konusu, sadece %4’ü Bitcoin’i çok iyi anladıklarını belirtiyor. %23’ü bunu “oldukça” iyi anlıyorlar. Genç neslin Bitcoin’i anlama düzeyi, genç ve yaşlı bireylerde sırasıyla %43 ve %16 gibi bir orana sahip.

Ankete göre bireylerin sadece %4’ü Bitcoin satın aldıklarını, bu rakamın daha genç bireylerde %9 ve daha yaşlı olanlarda %1 olduğunu belirtiliyor. Katılımcıların %21’i, bir bütün olarak kripto paranın bir ödeme yöntemi olarak kullanılacağını belirtiyor. Erkeklerin ve kadınların, sırasıyla %22 ve %19 olarak kaydedilen rakamlarla, buna inanması neredeyse eşit derecede muhtemel.

İngilizlerin tamamına yakını kripto paraları biliyor

Ankete katılanların %43’ü kripto paraların ana akım statüye ulaşamayacaklarını belirtiyor %34’ü ise sadece bunu bilmediklerini söylüyor. Bununla birlikte kripto paranın insanlar tarafından kontrol edilmesi fikrine % 20’si olumsuz yanıt verdi. Sadece %3’ü bu fikre olumlu bakıyor, %25’i ise tarafsız.

Yine, erkeklerin bu düşünceye açık olma olasılıkları %15 ile kadınlara kıyasla %10 daha yüksek. Bu, piyasadaki kurumsal oyuncuların girişiyle geldiği söylenen Bitcoin’in benimsenmesi için yükselen bir görünüm sağlar. Ayrıca, yatırım için hazır hale getirilmiş geçerli bir varlık sınıfı olarak yerini de sağlamlaştırı. eToro gibi şirketler de kripto para alanına dahil oldu ve İngiltere’de daha büyük bir müşteri tabanına sahipler.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin