anahtar kanıtı
Fransa'da sarı yelek eylemcilerinin banka planı Trace Mayer'in anahtar kanıtı etkinliğini hatırlattı

Fransa’da sarı yelek eylemcilerinin banka planı Trace Mayer’in anahtar kanıtı etkinliğini hatırlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransız halkının politik hareketi Sarı yelek eylemleri kapsamında 7 Ocak’ta çıkan ve sosyal medyada açıklanan Bitcoin’in (BTC) Anahtar Kanıtı ’na benzer bir banka eylemi planlanıyor.

“Toplayıcıların Referandumu” olarak adlandırılan hareketin en son gösterdiği destek, destekçilere Cumartesi günü tüm birikimlerini ve diğer nakit paralarını çekmeleri yönünde çağrıda bulunuyor.

Facebook’a yüklenen bir videoda konuşan, yalnızca Tahz San olarak bilinen bir eylemci, Jeti Jaunes hareketinin tarihi boyunca “bu korku, devleti yasal olarak ve herhangi bir şiddete maruz kalmadan, her zamankinden daha etkili bir şekilde etkileyeceğini” beklediğini belirtti.

Yerel yayın Capital dergisinin belirttiği gibi, Referandumun potansiyel yıkıcı unsuru teknik olarak dikkate değer olabilir. Ancak, nihai katılımın, bir krizi körüklemeyecek kadar düşük olması muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.

Anahtar kanıtı etkinliği girişimci Trace Mayer tarafından ortaya atıldı

Bununla birlikte, Bitcoin çevrelerinde bulunanlar, Referandum ile geçen haftaki tek bir yatırımcı olan girişimci Trace Mayer tarafından düzenlenen Anahtar Kanıtı (proof of keys) etkinliği arasında paralelliği fark ettiler.

Bitcoin genesis bloğunun onuncu yıldönümüyle aynı zamana denk gelen Proof of Keys, Bitcoin kullanıcılarını güvenilir üçüncü kuruluşlar ile depolanan tüm coinleri çıkarmak ve özel anahtarlarının kontrolünü geri almak için harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Fiat bankası işletmeleri, en azından psikolojik olarak, Bitcoin’in cazibesine katkıda bulunabiliyor. Örneğin, 2013’teki Kıbrıs mali krizi, kripto para fiyatını yükseltecek şekilde ortaya çıkmıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin