20 Nisan Zcash analizi: Yükseliş sürebilir ancak dikkat
20 Nisan Zcash analizi: Yükseliş sürebilir ancak dikkat

Sapling yükseltmesi ile ZCash’e gelen 4 önemli değişikliğe göz atın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sapling yükseltmesi ZCash’ın yeni yüksek seviyeleri test etmesine izin verecek. Kripto para birimleri, zaman ilerledikçe popülaritesini kaybetmek istemiyorsa bazı büyük değişikliklere uğramak zorundalar. ZCash söz konusu olduğunda, bugüne kadarki en büyük değişikliklerden biri meyvesini veriyor.  “Sapling” yükseltmesi ile ilgili aşağıdaki hususların geliştirilmeye devam edilmesi önemli. Tüm bunlar, bu özel kripto para birimi için bazı ilginç gelişmelere neden oluyor.

Sapling yükseltmesi ile ZCash’e gelen yeni özellikler

4- Lite adres desteği

Bu zamanda biraz tuhaf görünebilir, fakat ZCash geleneksel “lite” adreslerini desteklemez. Bununla birlikte, kullanıcılar şimdi Sapling piyasaya sürüldüğünde bu özellik için ek bir hesaplama maliyetinden yararlanabilecekler. Yaygın olarak benimsenmek için daha fazla entegrasyon önemli bir adım. Bu yeni adresler, “zc” standart kullanıcılarının alışık oldukları “zs” biçimini kullanacak.

3- Mobil ve IoT’a odaklanan gizlilik

Belirgin kripto paralar ileriye doğru çok ilginç bir yönde gidiyorlar. Özellikle mahremiyete odaklanan para birimleri -ve bir dereceye kadar, anonimlik- çok fazla ilgi çekiyor gibi görünüyor. Zcash söz konusu olduğunda, geliştiriciler ilginç bir yöne doğru ilerliyor. Sapling yükseltmesi sayesinde, onların odak noktası IoT ve Mobile’a kayıyor.

Her iki platformda gizlilik merkezli kripto para birimi özellikleri sunmak zor olabilir. Mobil kullanıcıları için, korumalı işlemler gerçekleştirebilmek adına borsalar destek verebilir. IoT cephesinde, bu endüstride de Blockchain girişimlerine karşı korumalı işlemler yapılacak. Raspberry Pi bile ZCash korumalı işlemleri gerçekleştirebilecek.

2- Daha verimli zk-SNARKS

ZCash’i inceleyen çoğu insan, projenin iyi şeyler yapmak için zk-SNARKS uygulamasına bağlı olduğunu biliyor. ZCash söz konusu olduğunda, bu teknolojinin mevcut uygulaması, hesaplama gücüne dayanan çok yoğun bir süreç gerektirir. Sapling sayesinde, işlemlerin korunması için gereken RAM 3GB’tan 40MB’a düşer. Bu projenin farklı sektörlerde gelişmesine de yardımcı olacak önemli bir gelişme.

1- Daha hızlı korumalı işlemler

Kimse işlemlerinin özel yapıldığını görmeden önce dakikalarca beklemeyi sevmiyor. ZCash ve onların Sapling entegrasyonu durumunda, işler daha iyisini yapmak için dönecek. Daha spesifik olarak, Sapling, ZCash’ın gizlilik işlevini sunmak için zk-SNARKS inşasının verimliliğini artırır.

Mevcut koşullar altında, bu işlem çok güçlü bir bilgisayarla bile birkaç dakika sürebilir. Sapling, bu işlemi bir saniye veya daha az bir sürede tamamlayabilir. Herhangi bir gizlilik yönünden de fedakarlık yapmıyor gibi görünüyor. Bu nedenle proje kripto para dünyasında ZCash’e pek çok fayda sağlayacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin