Kanada, yasal kenevir üretiminin kripto üzerindeki etkilerini inceliyor
Kanada, yasal kenevir üretiminin kripto üzerindeki etkilerini inceliyor

Kanada hükümeti, yasal kenevirin kripto para üzerindeki etkilerini inceliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada, yasal kenevir üretiminin kripto üzerindeki etkilerini inceliyor. Geçtiğimiz günlerde hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre ülke, yasallaştırılmış kenevir üretimine hazırlanırken kripto satışlarındaki değişimi inceleyen bir çalışma daha başlattı. Araştırma, yasadışı kenevir satışlarında gerçekte ne kadar kripto para kullanıldığını ve bunun ne kadarının işe yaradığını ortaya koymayı amaçlıyor.

Yasadışı piyasalarla olan ilişki, kurulduğu günden bu yana kripto paraların kamuoyunda algılanmasını zorlaştırdı. Kanada Kamu Güvenliği Departmanı, dijital para ile yasadışı esrar satışı arasındaki ilişkiyi açmak için sosyolojik araştırmalar yapıyor.

Kanada, yasal kenevir üretimi ve kripto para ilişkisini inceleyecek

Kanada, esrarın federal bir şekilde yasallaştırılmasına hazırlanırken mevzuatın kripto para piyasası üzerindeki etkisini incelemek için bir fırsat sunuyor. Bu çalışma, araştırmacılara kripto para biriminin yasadışı ticarette ne kadar yer aldığını belirlemeye yardımcı olacak veriler de sağlayacak.

Kripto ticaret işlemlerinde yapılan değişikliklerin yasal esrar satışlarındaki artışa karşı analiz edilmesi ile araştırmacılar, özellikle yasadışı esrar satışının gizlenmesinde ne kadar dijital para kullanıldığı konusunda bir tahmin yapacaklar.

Bu çalışma, kripto para birimlerinin suç işletmelerinin kullandığı bir araç olduğunu ya da etkinin asgari düzeyde olabileceğini gösterebilir. Ancak her iki durumda da bu çalışma, kripto para birimlerinin giderek yaygınlaşan bir finansal araç haline geldiği için, dijital paranın toplumdaki rolünü ortaya çıkarmada bir başka adım olacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin