Şanghay Borsası Blockchain teknolojisi ile güvenli  sigorta sektörü kuracak
Şanghay Borsası Blockchain teknolojisi ile güvenli  sigorta sektörü kuracak

Şanghay Borsası Blockchain teknolojisine geçecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20 Ağustos tarihinde China Securities Journal tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Şanghay Menkul Kıymetler Borsası (SSE),  sigorta ve emeklilik sistemlerini Blockchain teknolojisini kullanarak düzenlemek için Sigorta Varlık Yönetimi Birliği (IAMAC) ile anlaştı. Bu şekilde Şanghay Borsası Blockchain ile hedeflerine kısa sürede ulaşmayı planlıyor.

Şanghay Borsası Blockchain teknolojisini kullanıyor

Dünyadaki borsa devlerinden biri olan China Securities Journal’a yaptığı açıklamada, Şangay Borsası, IAMAC, Changjiang Emeklilik Sigortası Şirketi, Tokyo Denizcilik Sunshine ve diğerleri gibi çeşitli sigorta şirketleriyle ortaklık kurduğunu duyurdu. Açıklamada anlaşmanın hedefinin, Blockchain teknolojisini kullanarak, yeni, yüksek verimli, düşük maliyetli ve daha güvenli bir sigorta sektörü yaratmak olduğu belirtildi. Yapılan anlaşmanın içeriği ayrıca şu şekilde açıklandı:

Sigortacılığın dijital dönüşümü ile kurumsal inovasyonun sorunlarını çözmek için bir Blockchain hizmet platformu oluşturacağız. Esnek dağıtım modu, görsel izleme ve işletim platformu ile uygun ve verimli bir sistem geliştireceğiz.

Y Combinator, Çin’de bir şube açtı

Şanghay Borsası’nın önemli kurumları tarafından dağıtık defter teknolojisi (DLT) çalışmaları açıklandı. Bu çalışmalarda Temmuz ortasından beri menkul işlemler için Blockchain teknolojisine yatırım yapıldığı ortaya çıktı.

Birkaç gün önce, önemli bir ABD merkezli yatırım şirketi olan Y Combinator, Çin’de bir şube açtığını açıkladı. Bir rapora göre, Çin şubesinin yöneticisi Blockchain’in yeni şirketlere uzun vadeli avantajlar getireceğine inanıyor. Reddit, Dropbox ve kripto para borsası Coinbase de dahil olmak üzere kayda değer girişimlere ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’nde yer alan tohum yatırım şirketi artık resmen Çin’e giriş yapmış oldu.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin