Bitcoin ABC'nin geliştirilmiş yükseltme değişikliklerine itirazlar yükseliyor
Bitcoin ABC'nin geliştirilmiş yükseltme değişikliklerine itirazlar yükseliyor

Bitcoin ABC’nin geliştirilmiş yükseltme değişikliklerine itirazlar yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ABC geliştirme ekibi, 15 Ağustos’a kadar son kod tablosunu bitirme planları ve Kasım ayı için sert çatal değişiklikleriyle ilgili bir duyuru yayınladı. Teklif, ABC geliştiricisinin yükseltme zaman çizelgesine göre planlanıyor ve çok yakında beş farklı değişiklik olacağı bildiriliyor.

Bitcoin ABC, yaklaşan BCH kasım güncellemesini yayınladı

Pazartesi günü Bitcoin ABC, ağın planlanan sert çatalını takiben etkinleştirilecek Bitcoin Cash uygulamasının 0.18.0 sürümünü yayınladı. Güncellemeye, kanonik işlem siparişi ve iki yeni opcodes – OP_CHECKDATASIG ve OP_CHECKDATASIGVERIFY – aktivasyonu da dahil olmak üzere çeşitli özellikler dahil edildi.

Destekleyiciler, bu özelliklerin, özellikle BCH protokolüne akıllı bir sözleşme çerçevesinin uygulanması söz konusu olduğunda, Bitcoin Cash’i daha verimli ve genişletilebilir hale getireceğini öne sürmektedir.

Bununla birlikte önerilen değişiklikler, milyarder Calvin Ayre tarafından kurulan büyük BCH madencilik havuzu, NChain – Craig Wright’ın Blockchain geliştirme şirketi ve CoinGeek de dahil olmak üzere, Bitcoin Cash topluluğundaki diğer oyuncular tarafından güçlü bir dirençle karşılandı.

NChain kendi full node BCH uygulamasını duyurdu

NChain, geçtiğimiz hafta, Bitcoin SV (“Satoshi Vision” un kısaltması) olarak adlandırılan kendi full node BCH uygulamasını yayınladığını duyurdu. Uygulama, Bitcoin ABC’den bu özellikleri içermeyecek ve bunun yerine dört “Satoshi opcodes” i yeniden tanıtacak ve BCH’yi dört katına çıkaracaktı.

Şu anda, tüm BCH full node operatörlerinin yaklaşık üçte ikisini Bitcoin ABC kullanıyor. ABC 0.18.0’daki yeni değişikliklere karşı, alternatif bir yazılım istemcisine kaç kişinin göç edeceği belli değil. Ancak Money Button da dahil olmak üzere bazı BCH uygulamalarının, birden çok node çalıştırmaları ve bunların uyumsuz olduklarından beri ödemelerin manuel olarak duraklatılması gerektiğine dair endişelerini dile getirdiler.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin