Samsung SDS, BankSign isimli Blockchain sistemini duyurdu.
Samsung SDS, BankSign isimli Blockchain sistemini duyurdu.

Samsung SDS, BankSign isimli sertifikasyon sistemini duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayının başlarında, Kore Bankalar Federasyonu (KFB), BankSign adlı topluluk destekli ve Blockchain tabanlı bir platform başlattığını duyurmuştu.

Platform, kullanıcılarının (özellikle yerel perakende bankalarının) hem mobil hem de bankacılığı dijitalleştirerek doğrulama sistemlerinin güvenliğini artırmasına izin vermek üzere tasarlanmıştı.

BankSign Samsung’un IT kolu tarafından piyasaya sürüldü

Kısa bir süre önce, Samsung’un IT kolu olan Samsung SDS Co. da Blockchain tabanlı sertifikasyon sistemi BankSign’ı piyasaya sundu. Platform Kore halkının farklı bankalarda işlem yapmasını çok daha kolay hale getiriyor. Herhangi bir kullanıcı, yalnızca bir banka sertifikasyonuyla farklı bankalarda işlem yapabiliyor.

BankSign, kullanıcılarının parmak izleri, parolalar ve çeşitli desenler kullanarak sertifika almasını sağlıyor. Samsung SDS’in duyurusuna göre, platformun ana hedefi güvenlik ve bu sertifikalar paylaşım ağı üzerinden üç yıla kadar geçerliliğini koruyor.

2015 yılında Blockchain teknolojisini geliştirmek için bünyesinde özel bir departman açan Samsung bir süredir teknolojinin potansiyelinin farkında. Bundan iki yıl sonra şirket ilk Blockchain iş platformu olan Nexledger’in tanıtımını duyurmuştu.

Bankacılık için ilk Blockchain uygulaması

BankSign, bankacılık hizmetleri ve Blockchain teknolojisi için özel olarak geliştirilmiş ilk uygulama olarak dikkat çekiyor. KBF, sistemin yerel bankacılık topluluğu tarafından Blockchain teknolojisinin yardımıyla geliştirilen ilk proje olduğunu belirtti.

Şirket, BankSign aracılığıyla finansal alandaki erişimini genişletmeyi umuyor. BankSign başlamadan önce, Kore bankaları iki yıllık bir güvenlik sistemi kullanıyorlardı.

Bu arada Kore hükümeti “Dijital İmza Yasası” politikasını güncelledi. Yeni ve güncellenmiş politikaya göre, tüm Koreli finans kurumlarının geçerli bir kamu sertifika sistemi kullanması gerekmekte.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

McAfee Crypto Art Program sanatçılar için yeni fırsatlar yaratıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin