Gizli kaynak açıkladı: Samsung Coin geliyor
Gizli kaynak açıkladı: Samsung Coin geliyor

Samsung kripto madenciliği sayesinde yeni bir rekor açıklamaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung Electronics, 2011 yılının ilk çeyreğinde işletme karlarında yıllık yüzde 58 artış kaydetti. Bu artışta, kripto para birimi madencilik çiplerine olan güçlü talebin oldukça etkili olduğu söyleniyor. Samsung kripto madenciliği sektörü için başladığı çip üretim faaliyetleri, kısa zamanda büyük ilgi görerek, şirketin sektör lideri olma konusunda büyük adımlar atmasına neden oldu.

Perşembe günü yapılan finansal rakamlarla ilgili açıklama sırasında, Samsung’un yatırımcı ilişkileri müdür yardımcısı Robert M. Yi, şirketin yarı iletken işinde görülen kârlılık artışının 15,6 trilyon Kore wonu (yaklaşık 14 milyar dolar) ile üç aylık faaliyet karı rekorunu kırmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Yi olağanüstü artışı şöyle açıklıyor:

Yarı iletken işinde, sunucu ve grafik kartlarındaki güçlü taleplerin etkisiyle elverişli piyasa koşulları sayesinde kazanç önemli ölçüde arttı. Ve hem Sistem LSI hem de döküm işletmelerinde kullanılan yongaların artan talebi ile liderlik kazanıldı. Bu yılın amiral gemilerinin akıllı telefonlar ve kripto para madenciliği olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung kripto madenciliği alanını daha da genişletmeyi planlıyor

Samsung, şirketin madencilik çipi tarafı için kesin rakamlar açıklamamış olsa da, teknoloji deviyle ilgili olumlu rakamlar, Şubat ayına ait açıklanan rakamlarda teyit edilmişti. Şirket, şu anda kripto para birimi madencilik endüstrisindeki büyüyen pazar talebini karşılamak için 8nm ve 11nm işlemcileri üretiyor.

Samsung’un kripto para madenciliğine yaptığı genişleme, sektördeki bölgesel rekabete de katkıda bulunuyor. Tayvanlı yonga üreticisi TSMC de son dönemdeki kazançları karşılığında madencilik çipi talebindeki benzer büyümeyi rapor ediyor.

Geleceğe bakıldığında, Samsung, madencilik işlemcileri için talebin ikinci çeyrekte büyümeye devam edeceğini tahmin ederken, LSI ve Foundry şirketlerinin kazançları, akıllı telefon bileşenlerine olan talebin yavaşlaması nedeniyle azalıyor.

coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin