dünyanın en büyük kripto para borsası
Dünyanın en büyük kripto para borsası Almanya’nın en büyük bankasını geride bıraktı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Almanya’nın en büyük bankasını geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl 2018’in ilk çeyreğinde, Almanya’nın en büyük bankası ve Avrupa’nın önde gelen finans kurumlarından biri olan Deutsche Bank, 146 milyon dolar kâr elde etti. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ise 200 milyon dolar kar elde etti.

Binance ve Deutsche Bank

Binance, Almanya’nın en büyük ve Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan bankanın kârlılığını aştı. Binance, sadece 8 ay önce var olan bir kripto para borsasıyken, 148 yıl önce kurulan lider bir bankayı geçmiş oldu. Diğer bir ifade ile 200 çalışanı olan bir girişim, 100.000 çalışanı ile bir bankacılık devinin üzerinde kar elde etmeyi başardı.

CZ gibi kripto para alanına daha iyi bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, 3 Mart’ta şöyle yazdı:

Binance dünyanın en büyük kripto para borsası. Başlangıçtan itibaren ilk 3 ayda, kar 7,5 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti. 2. çeyrekte, kar 200 milyon ABD Doları’na ulaştı. Üçüncü çeyrek hala devam ediyor ve daha fazla büyümesi bekleniyor. Bir şube açmak için Binance’ı çekebilecek herhangi bir ülke, oldukça sağlam bir vergi geliri elde edecek.

Dünyanın en büyük kripto para borsası, bu başarıyı sadece 8 ayda elde etti

Malta için, Binance’ın Tayvan’dan Avrupa ülkesine taşınması, Deutsche Bank’ın karargahını ve faaliyetlerini Almanya’dan Malta’ya kalıcı olarak yeniden yerleştirmekten daha büyük bir hamleydi. Binance’nin üstel büyüme oranı ve kripto para piyasasının hızlı hareket etmesi göz önüne alındığında, Malta hükümetinin kripto para birimi endüstrisini ve onun içindeki girişimleri kucaklamadaki motivasyonu oldukça belirgindir.

Deutsche Bank’ın yeni CEO’su olarak atanan Christian Sewing, bankanın riskten korunma fonu yatırımından uzaklaşacağını ve bankanın hâlâ baskın olduğu bir kaç alanda istikrar sağlamaya odaklanacağını belirtti. Banka, 800 milyon dolarlık yeniden yapılanma planı ve büyük bir personel kesintisi ile 2018’in sonuna kadar kâr elde etmeyi hedefliyor.

Sewing’in Reuters’e verdiği demeç şu şekildeydi:

Deutsche Bank, Avrupa’nın en köklü bankaları arasında yer alıyor. Burada müşterilerimize küresel finansman ve hazine çözümlerine erişim sağlamak istiyoruz. Bu daha kararlı bir şekilde odaklanacağımız şey.

Kripto para endüstrisinin geleceği parlak gözüküyor

Kripto para piyasasının değerlemesi şu anda HSBC ve JPMorgan’un kombine piyasalarından daha az olan 400 milyar dolar civarında seyretmektedir. Kripto para piyasası hala gelişmekte olan bir piyasadır.  Sadece Bitcoin’in, 2009’dan 2015’e kadar ve Ethereum ile tokenize olmuş ekosistemin oluşturulmasını hesapladığımız zaman, kripto para birimi endüstrisinin beş yıldan daha az bir süredir faaliyet gösterdiğini söyleyebiliriz.

Yaklaşık 200 çalışanı ile girişimlerin milyarlarca dolarlık değere ulaşması ve Deutsche Bank gibi büyük bankaların kârlılıklarını aşması, kripto para piyasasında sağlıklı ve uzun vadeli bir gelişim olduğunu göstermektedir.

Kripto para piyasasına olan talebin sürdüğü ve kurumsal yatırımcıların piyasaya girmeye devam ettiği sürece, Binance’ın 8 aydan kısa bir sürede Almanya’nın en büyük bankasını nasıl aşabileceğine benzer şekilde, önümüzdeki yıllarda kripto para birimi işletmelerinin devralması mümkündür. Piyasanın üstel büyüme oranı, Tim Draper ve Peter Thiel gibi uzmanlar tarafından milyon dolarlık Bitcoin fiyat tahminleri olasılığını göstermektedir.

ccn

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin