Samsung stellar
Samsung Stellar blockchain’ini destekliyor.

Bomba haber! Samsung kripto paralarla ödeme kabul etmeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung kripto paralarla ilgilenen bir ödeme platformu olan CopPay’i kullanarak üç Baltık ülkesinde kripto paralarla ödeme kabul edeceğini bildirdi.

Samsung kripto kabulüne dört şehirde başlıyor

Litvanya merkezli şirkete göre, Tallinn, Riga, Vilnius ve Kaunas’daki müşteriler, Samsung akıllı telefonları, tabletleri, dizüstü bilgisayarları, TV setleri ve diğer ürünleri kripto para kullanarak satın alabilecekler.

Güney Koreli çokuluslu şirket, şu paralarla yapılan ödemeleri destekleyecek: Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Dash, NEM ve Steem. Litvanya’nın başkenti Vilnius, kripto para ödemelerini kabul eden üç Samsung mağazasına sahip.

Samsung’un çevrimiçi mağazasına da kriptoyla ödeme seçeneği geliyor!

Letonya ve Estonya’da, sırasıyla Riga ve Tallinn’de bir Samsung mağazası var. Bu üç Baltık Devleti ile birlikte, CopPay platformu Portekiz’deki bir dizi tüccar tarafından da kullanılıyor. Şirket ayrıca, kripto paraların yakında Samsung’un çevrimiçi mağazalarında bir ödeme seçeneği olarak destekleneceğini duyurduğu bir bildiri yayınladı.

CopPay tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İster iş perakendeciliğine, isterse global perakendeciler veya yerel lokantalarda olsun, müşterilerin kripto paralarla mal ve hizmet için ödeme yapmasına izin veren bir eğilim var.

Samsung ocak ayında madencilik çipleri üretmeye başlıyor

Bu, şirketin kripto para endüstrisiyle ilk yakınlaşması değil. Ocak ayında, firmanın kripto madenciliği çipleri üretmeye başlayacağı açıklandı.

Kazanç raporunda Samsung, madencilik fişleri talebindeki artışın gelirlerinde artışa yol açacağını söyledi. Nisan ayında, firma faaliyet kârlarında yıllık %58 artış gösterdi. Bu durum, büyük ölçüde kripto paralardaki madencilik çiplerinin yüksek talep görmesine neden oldu.

Firma Blockchain’in potansiyel yararlarının farkında

Ancak Samsung, Blockchain teknolojisinin sunabileceği potansiyel yararları da biliyor. Sonuç olarak, şirket bu teknolojiyi küresel tedarikini yönetmek için kullandı.

Bloomberg’in Nisan ayı raporu, elektronik üreticisinin Blockchain’i on milyarlarca dolar değerindeki uluslararası gönderilerin izlenmesinde kullanılabileceğini söyledi. Bu uygulama, nakliye maliyetlerini de yüzde 20 kadar azaltabilir.

Samsung gibi dev bir şirketin ödeme yöntemi olarak kripto paraları kabul etmesi, endüstrini adopsiyonu bakımından kuşkusuz son günlerin en önemli gelişmesi. Diğer devlerin de bu hamleyi örnek almasını temenni ediyoruz.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Samsung Blockchain tabanlı finans platformunu başlatıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin