kripto para fonu
Kurumsal yatırımcıların ilgi göstermediği yaklaşık 70 kripto hedge fonu bu yıl kapandı

Kripto para hedge fonu, Bitcoin konusunda Barclays’den farklı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para hedge fonu şirketlerinden biri, Bitcoin’in çökeceği görüşünde bulunan Barclays’in tam tersine, kripto para biriminin “yeni normunu” bulduğunu iddia ediyor.

Kripto para hedge fonu Bitcoin’in 20.000 doları aşmasını bekliyor

Pantera Capital Management, Bitcoin’in bu ayı piyasasında 6,500 $ ‘da taban yaptığı görüşüne sahip. Ve bunun yılın geri kalanı boyunca böyle kalacağını ön gördüklerini söylüyorlar.

2014 yılında Bitcoin’de işlem görmeye başlayan ve şu anda 800 milyon dolardan fazla varlığa sahip olan kripto yatırım şirketi, 12 Nisan Perşembe günü yatırımcılara not gönderdiğini ve yedi yıl içinde sadece üç satın alma ve bir satış önerisi verdiklerini belirtti. Ancak Bitcoin’in, yılsonuna kadar 20.000 dolarlık yüksek bir fiyata yükseleceğini tahminlerini yineliyorlar.

Bloomberg’e göre, Pantera’dan Dan Morehead ve Joey Krug notta belirtildiği gibi:

Pantera’ya yeni gelenler, Pantera gibi bir fon yöneticisinin devamlı “bugün harika geçiyor” derken düşünebilir. Zamanlama konusunda nadiren bu kadar çok güvendeyim. Kurumsal bir para duvarı piyasaları daha fazla artıracak

Pantera Capital’in öngörüsü, Bitcoin’in kısmen 200 günlük hareketli ortalamayı geçmesine dayanıyor. 50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünde oluşan şekli ise bazı ekonomistler “death cross” olarak adlandırıyor.

İçinde bulunduğumuz dönem kaygı verici olsa da Pantera, bunu iyi bir işaret olarak görüyor. Raporlarında; Traderların sıklıkla bu zaman periyodunu insan psikolojisinin en optimal tepkisi olarak görüyorlar. Bu periyodun, ticareti kaçırmaktan korkmayacak kadar uzun fakat bilginin kaçırılması için ise çok uzun olmadığından bahsediyorlar.

Pantera’nın raporu Barclays bulguları ile uyuşmuyor

Bitcoin’in gelecek yıl büyük kazançlar görmesini bekleyen Pantera Capital’in raporu, Barclays Bank analistlerinin son bulguları ile doğrudan bir çelişki içinde bulunuyor.

NewsBTC tarafından bildirildiği üzere Barclays ekonomistleri, Bitcoin’in yükselişini ve düşüşünü inceleyen bir modelin metodolojisini şu şekilde açıkladılar:

Spekülatif yatırımcılar havuzuna sahip bir varlık fiyatının teorik bir modelini geliştirdik.  Gelecekteki dinamikler için neyin ima edebileceğini görmek için gerçek Bitcoin’i fiyat davranışlarıyla karşılaştırdık.

Bu raporda analistler, Bitcoin’in 6.000 doların altındaki bir düşüşünü tahmin etmekte tereddüt ederken Bitcoin’in “aşağı yönlü bir spiral” üzerinde devam edeceği sonucuna vardı. Hikaye ilk olarak, “Bitcoin’in şu anki fiyat düşüşleri yılsonunda önemsiz görünecek diyen Skype’ın eski COO’su Micheal Jackson‘ın yorumları ile Barclays’in bulgularının The Independent’de denk gelmesi ile başlamıştı.

newsbtc

 

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin