samsung galaxy s10
Samsung Galaxy S10 lansmanında kripto desteği özelliği açıklığa kavuştu

Samsung Galaxy S10 lansmanında kripto desteği özelliği açıklığa kavuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Çarşamba günü uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy S10 modelini tanıttı. Kripto âlemini ilgilendiren kısmı ise S10’a entegre edilmiş bir kripto cüzdanı olup olmadığıydı.

Galaxy S10 ’da bir Bitcoin cüzdanı var mı?

Bir anlamda, evet.

Samsung,”Samsung Knox” adını verdiği kripto para da dâhil olmak üzere Blockchain uygulamaları için özel anahtarları depolamaya yarayan donanım güvenliği kullanan bir özelliği S10’a entegre ettiğini doğruladı. Geliştiriciler, yazılım yoluyla donanım cüzdanı oluşturma özelliğinden yararlanabilecekler. S10’a sahip olan herkes esas olarak bir donanım cüzdanına da sahip olacak.

Bununla birlikte, şu anda cihazın Samsung tarafından geliştirilen tam ölçekli bir cüzdanı olup olmadığını – söylendiği gibi – veya geliştiricilerin daha sonra kendi güvenli Bitcoin cüzdanlarını üretmek için kullanabilecekleri özel anahtar saklama desteğine sahip olup olmayacağı ise henüz net değil.

Galaxy S10’un, BT uzmanı Han Ho-hyeon ise kripto para cüzdanı için ideal bir işlemci olacağını söylediği PUF teknolojili bir Exynos 9820 çipine sahip olduğunu dile getirdi.

Daha spesifik olarak, Exynos 9820’nin PUF kullanımı, standart üçüncü taraf mobil kripto cüzdanlarına kıyasla özel anahtar güvenliğini büyük ölçüde artıracaktır.

Samsung kripto cüzdanı kripto endüstrisinde çıtayı yükseltebilir

Samsung, bildiğiniz gibi akıllı telefonuna yerleşik Bitcoin özellikleri ekleyen ilk akıllı telefon üreticisi değil. HTC, Exodus 1’i “yeni nesil internet için inşa edilmiş” bir Blockchain telefon olarak piyasaya sürdü. Ve kripto girişimi Sirin Labs, tam ölçekli bir donanım cüzdanına sahip olan Finney için ICO fonunu kullanmıştı. Ancak bu Blockchain destekli ve donanım cüzdanına sahip telefonları üreten şirketler, Samsung kadar küresel bir dağıtım ağına sahip olmadıkları için tanıtım ve satış faaliyetleri daha kısıtlı kalıyor.

Bununla birlikte, Samsung, kripto desteğini amiral gemisi cihazına entegre eden ilk rakip firma olacak ve rakiplerine karşı üstünlük kazandıracak. Böylece hazırladığı zeminle Bitcoin kullanıcılarını hedef alan özellikler geliştirmek için Apple ve Google gibi silikon vadisi devlerine baskı uygulayabilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin