12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?
12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?

21 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC’de fiyat-indikatör uyumsuzluğu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin, 4.000 doların altında direnç bölgesinde dalgalı hareketlerine devam ediyor.
  • 900 dolar destek noktası olarak güncelliğini koruyor.
  • 000 doların üzerine yapılan hamleler, satıcıların baskı ile karşılaşarak BTC/USD paritesinin 3.900 dolar bandına itiyor. (Binance verileri)

21 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin dün de günü artıda kapatarak, 3.907 dolar fiyatından başladığı günü 3.969 dolarda kapattı. Dünkü işlemlerde alıcı ağırlıklı işlemler olması Bitcoin’in 3.900 dolar desteğini korumasına yardımcı oldu.

Yeni güne bu pozitif hareketler başlayan Bitcoin, 4.000 doların üzerini görse de henüz bu psikolojik direnç noktasını geçmek için hazır olmadığını gösterdi. Buna göre BTC/USD paritesinin yükselen trendi eğim kaybı yaşasa da hala devam ediyor gözüküyor.

Bu trendin bozulmasını ya da yataya geçme eğilimine girmesini 3.900 doların altına sarkabilecek fiyat hareketleri ile teyit edebiliriz.

Mevcut fiyat hareketlerine göre öyle gözüküyor ki BTC’nin yükselişine devam etmesi için bu hafta 4.000 dolar bandına girmesi gerekir. Aksi takdirde bu seviyenin geçilemeyeceği algısı ile satışların hız kazanıp düzeltme hareketinin derinleşebileceğini görebiliriz.

4.000 doların geçilmesi durumunda ise Bitcoin, 4.200 dolar direnç seviyesine doğru hızlıca hareket edebilir. Böylece 200 günlük hareketli ortalamasını test etmesi gündeme gelmiş olur. 200 günlük hareketli ortalaması ise oldukça kritik bir deneme aşaması olacaktır.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, negatif bölgeye girmiş durumda. Fiyat eğilimi ise yukarı yönlü olduğu için bu durumda bir indikatör uyumsuzluğu söz konusu.
  • Aynı uyumsuzluğu stokastik RSI göstergesinde de görüyoruz. Bitcoin fiyatının hafif de olsa yukarı yönlü eğilim yapmasına rağmen stokastik RSI’nın aşırı satım bölgesine indiğini görüyoruz. Bu durum bir trend değişimine neden olabilir.
  • RSI ise pozitif bölgedeki yatay konumu ile trendin gücünü koruduğu gösteriyor.

Sonuç olarak teknik göstergeler trend değişimi için zemin hazırlıyor gibi gözüküyor. Ani fiyat hareketleri için temkinli olmakta fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin