Samoa Merkez Bankası OneCoin yatırım projesini araştırıyor
Samoa Merkez Bankası OneCoin yatırım projesini araştırıyor

Samoa Merkez Bankası OneCoin yatırım projesini araştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samoa Merkez Bankası OneCoin yatırım projesini araştırıyor. Samoa’nın Merkez Bankası olan Central Bank of Samoa (CBS), OneCoin kripto para yatırım projesi hakkında bir soruşturma başlattı.

OneCoin projesi Hindistan, Finlandiya ve İtalya tarafından da soruşturuldu

Daha önce de bildirildiği üzere, OneCoin bir saadet zinciri olduğu iddiasıyla Hindistan, Finlandiya ve İtalya da dahil olmak üzere çok sayıda ülkenin soruşturmasına konu oldu. OneCoin’e, 2017 yılında saadet zinciri kullandığı gerekçesiyle İtalya hükumeti tarafından 2.59 milyon euro para cezası kesildi.

Samoa, OneCoin aracılığıyla dolandırıcılık yapılıp yapılmadığını soruşturuyor

Samoa’da yetkililer, ülkedeki insanların OneCoin aracılığıyla dolandırılmış olup olmadığını soruşturuyor. Ayrıca yetkililer, OneCoin’in reklamını yapan kişilerin yatırımcıları hedef aldığını da belirtiyor. Samoa Merkez Bankası’nın yöneticisi olan Maiava Atalina Ainu’u-Enari‘nin yerel bir haber ajansına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu, insanların parasını sömürmek için kullanılan bir tuzaktır. Yatırımcılar, 1.000 dolarlık bir yatırım yaparsanız dört ayda nakit paranız on kat daha fazla artar denilerek yanıltıcı bilgiler ile dolandırılmaya çalışılıyor.

Samoalı din adamları da bu saadet zincirine karışmış olabilir

Yerel basında çıkan haberlerde ayrıca Samoalı din adamlarının da bu saadet zincirine karışmış olabileceğini belirtiliyor. Soruşturmaya ek olarak Merkez Bankası, yatırımcıları OneCoin ve diğer kripto para birimlerine yapılan yatırımların içerdiği risklerle ilgili olarak uyarıcı nitelikte bir bildiri yayınladı. Ayrıca Merkez Bankası herhangi bir kripto para birimini veya ticaretini desteklemediğini de vurguladı.

Samoa Merkez Bankası yatırımcıları kripto paralar konusunda uyaran bildiri yayınladı

Samoa Merkez Bankası tarafından yayınlanan bildiride konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Kripto paralar üzerine bir takım projeler geliştiren birkaç girişimci CBS ile iletişime geçerek yaptıları işin onaylanmasını istediler. Ancak bu girişim şirketlerinin hiç biri CBS’nin talep ettiği bilgileri iletemedi.

OneCoin, Samoa hükumetinin incelediği tek kripto para birimi değil

Maiava Atalina Ainu’u-Enari, OneCoin’in hükumetin incelediği tek kripto para birimi olmadığını ve kripto yatırımcılarını bu konudaki riskler ve bunun gibi dolandırıcılık ile potansiyel ilişkisi bulunan şirketler konusunda bilgilendirmek için çalıştığını belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Roma söylenildiği gibi bir gün içinde inşa edilmedi. Dolayısıyla, farkındalık yaratma amaçlı kampanyalarımızı, programlarımızı ve mali sistem içindeki iç kontrollerimizi yavaşça oluşturuyoruz.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin