Kanadalı Bunz platformu kendi kripto parasını çıkarıyor
Kanadalı Bunz platformu kendi kripto parasını çıkarıyor

Kanadalı Bunz platformu kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalı Bunz platformu kendi kripto parasını çıkarıyor. The Globe and Mail’in 9 Nisan tarihindeki haberine göre, Kanadalı online ticaret ve takas platformu Bunz Trading Zone kendi kripto para birimi olan “BTZ”yi piyasaya sürüyor.

BTZ, bir topluluğun kendi üyeleri tarafından çıkarılan ilk Kanadalı kripto para birimi

BTZ (“bitz” olarak telaffuz ediliyor), halihazırda kurulmuş bir topluluğun kendi üyeleri tarafından çıkarılan ilk Kanadalı kripto para birimi olarak nitelendiriliyor.

Bunz, ilk olarak özel bir Facebook grubu olarak oluşturuldu

Bunz, 2013 yılında moda tasarımcısı Emily Bitze tarafından özel bir Facebook grubu olarak arkadaşlarıyla kullanılmayan eşyaları paylaşmak amacıyla oluşturuldu. Topluluk hızla büyüdü yakın zamanda Facebook ve Toronto’nun ötesine geçti. Bunz uygulaması ve web sitesi 2016 yılında başlatıldı.

Kanadalı Bunz platformu, sadeliği ve nakit yokluğu nedeniyle hızla büyüdü

Platformun sadeliği ve nakit yokluğu nedeniyle hızla büyüdüğü bildiriliyor. Ancak, takas tabanlı bir platformda para olmaması, Bunz’a karşı en büyük zorluğu da ortaya çıkardı. Çünkü döviz kuru olmadan, belirgin gelir akışı yoktur.

İlk olarak, 1.000 BTZ “yaklaşık üç kahve için yeterli” değere sahip olacak

Projeye göre her bir Bunz kullanıcısı, mal ve hizmetler karşılığında değiştirilebilen veya üyeler arasında kolayca takası yapılabilen 1.000 BTZ’ye sahip olacak. İlk olarak, 1.000 BTZ “yaklaşık üç kahve için yeterli” değere sahip olacak. BTZ platformu bu projeyle, 9 Nisan’dan başlayarak 200.000 kullanıcıya ulaşabilecek.

BTZ’nin lansmanıyla daha fazla kullanıcıyı platforma çekmek amaçlanıyor

Bunz’un CEO’su Sascha Mojtahedi, şirketin bir gelir modeli tasarladığını, ancak detaylarını ve ne zaman piyasaya sunulacağını açıklamadı. Sascha Mojtahedi, BTZ’nin lansmanıyla daha fazla kullanıcıyı platforma çekmeyi amaçladıklarını söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

Ağda pasif katılımları sonucunda kazandıkları kripto para birimi ile insanları ödüllendirebilmeniz ve daha sonra onları alışverişte kullanabilmelerini sağlayabilmeniz gerekiyor. Bu proje, insanların düşünemeyeceği yeni modeller yaratmak için bize ilam veriyor.

Japon e-ticaret devi Rakuten’de, kendi kripto para birimini çıkarıyor

Bu yılın başlarında Japon e-ticaret devi Rakuten, kendi kripto para birimini çıkarmayı planladığını duyurdu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin