saldırıya uğrayan Coincheck
saldırıya uğrayan Coincheck yaralarını sarıyor

Saldırıya uğrayan Coincheck hizmete yeniden başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz aylarda  Japon kripto para borsalarından biri olan ve hackerlar tarafından saldırıya uğrayan Coincheck, konu ile ilgili bir basın bülteni yayınladı. Bildiri, saldırı sonucu çalınan varlıkların müşterilerine bir hafta içerisinde iade edileceği konusundaydı.

Cointelegraph Japonya tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, Coincheck, NEM tokenlerinde 534 milyon dolar kayba uğradı. Zararların karşılanması akabinde ise Exchange hizmetlerinin Mart ayının sonuna kadar yeniden başlaması planlanıyor.

Hack olayının ardından araştırmalara başlayan bir adlı tıp firması ise konu ile ilgili bazı bulgular elde ettiğini açıkladı. Firmadan yapılan açıklamaya göre, Kanada Vancouver’de bir takas işleminde karşılıksız bazı tokenler ortaya çıktı. Aynı zamanda Japon düzenleyici kurumu olan finansal hizmetler kurumu (FSA), kendi soruşturmaları sonuçlanana kadar, Coincheck’in ve diğer kripto para takas firmalarının işlemlerini durdurması talimatı bulunuyor.

Bu süreç devam ederken ise yedi kripto para aracı kurum faaliyetinde bulunan şirket, FSA tarafından ceza bildirimi aldı. Aynı zamanda lisans almak için sırada bekleyen 15 firma, FSA tarafından güvenlik sağlamlığı araştırılmasından geçirildi.

Saldırıya uğrayan Coincheck daha sağlam güvenlik için her şeyi düşünüyor

Kendi müşterilerine hitap eden Coincheck, güvenlik konusunda ileriye dönük bir görüş bildirdi. Coincheck CEO’su Koichiro Wada konu ile ilgili şunları söyledi:

Yaşadığımız olayda olduğu gibi, dışarıdan yetkisiz erişime önlem olarak, şirket içi izleme güçlendirildi. Bunun yanı sıra finansal sistemler güvenliği ve siber güvenlik ile ilgili olarak şirket dışı alanında uzman kurumlardan güvenlik izleme desteği de alacağız.

Japon kripto para aracı kurumu Coincheck, müşterilerine önümüzdeki günlerde ulaşarak, hem ticaret işlemleri hem de tazminat konusunda yapılan güncellemeler ile ilgili detaylı bilgi verecektir.

cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin