XRP, CBDC’ler tarafından tehdit altında mı? Ripple CEO’su açıkladı
XRP, CBDC’ler tarafından tehdit altında mı? Ripple CEO’su açıkladı

Ripple CEO’su Garlinghouse’a göre piyasa SEC kararına anormal tepki verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

32 milyar dolarlık ağını yöneten Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para piyasasının SEC’in kararına anormal bir tepki verdiğini belirtti.

SEC 7 Mart tarihinde, SEC’in menkul kıymet olarak tanıdığı takas işlemlerinin yapabilmelerine olanak tanıyan bir altyapının işletilmesi için kripto para borsalarının SEC’e kaydolması gerektiğini söylemişti.

SEC bildirisinde şunları söylemişti:

“Bir platform menkul kıymetler yasalarının tanımlandığı şekilde ticari olarak faaliyet gösteren dijital varlıkların alım satımına imkan sunuyorsa, platform ulusal bir menkul kıymetler borsası olarak SEC’e kayıt yaptırmalıdır.”

Kripto para piyasası bu habere oldukça sert bir reaksiyon gösterdi ve birçok coin büyük düşüşler yaşadı. Garlinghouse yaptığı açıklamada, bu haberin kripto para borsalarını olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirtti. Garlinghouse’a göre artık borsaların ICO’ları kaldırmak, bunlar kayıt etmek ya da borsayı kapatmak gibi 3 seçeneği var. Bu kesinlikle ERC20 tokenlerini etkileyecektir.

Brad Garlinghouse’a göre piyasanın bu kadar düşüş göstermesi normal değil

Bitcoin fiyatının 9.000 dolara düşmesine yol açan üç ana faktör var. Bunlar, Mt.Gox olayı, SEC duyurusu ve Japon hükümetinin yerel ticaret platformlarının cezalandırılması. Bu düşüşü sadece SEC olayı ile açıklayamayız. 6 Mart’ta kripto para piyasasının toplam değeri 470 milyar dolara ulaşmıştı. 8 Mart itibarıyla, kripto para piyasasının toplam değeri 380 milyar doların altında kaldı. Yani 2 günde 90 milyar dolarlık bir düşüş yaşandı.

Garlinghouse’un da vurguladığı gibi, SEC’in ERC20 tokenleri veya ICO’larını listelemek amacıyla ajansa kaydolmaları için borsaya ihtiyaç duyma kararı sadece SEC tarafından menkul kıymetler olarak kabul edilen Ethereum ağının üstünde başlatılan tokenleri etkiler.

6 Şubat’ta senato konuşmasında SEC başkanı Jay Clayton, ICO tokenleri ve kripto para birimleri arasında net bir fark olduğunu belirtmişti. Clayton, ICO’ların menkul kıymetler olduğunu söylerken, diğerlerinin gerçek kripto para olduğunu açıklamıştı.

Çoğu kripto para borsasının iyi düzenlenmiş ve hem federal hem de eyalet hükümet kurumlarına kayıtlı olduğu göz önüne alındığında, SEC’in son duyurularının orta vadede piyasa üzerinde büyük bir etkisi olacağını düşünmüyoruz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin