Sahte Spot Bitcoin ETF haberlerinin etkisi: Kripto piyasasında büyük dalgalanmalar yaşanıyor!
Sahte Spot Bitcoin ETF haberlerinin etkisi: Kripto piyasasında büyük dalgalanmalar yaşanıyor!

Sahte Spot Bitcoin ETF haberlerinin etkisi: Kripto piyasasında büyük dalgalanmalar yaşanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sahte spot Bitcoin ETF haberlerinin ardından işlem hacimleri üç haneli rakamlara yükseldi.

Bitcoin dün dakikalar içinde 2.000 doların üzerine çıkarak büyük bir yükseliş yaşadı ancak spot BTC ETF ile ilgili sahte haberlerin doğrulanmasının ardından bu kazançları hızla kaybetti.

Altcoinler de benzer bir süreçten geçti ancak çoğu şu anda küçük kayıplarla işlem görüyor. Öte yandan SOL her gün %6 oranında hızla arttı.

BTC’nin yükselişi

Birincil kripto para birimi sakin bir hafta sonu geçirdi ve hafta sonunu 26.500 ila 27.000 dolar arasında dar bir aralıkta geçirdi. İkincisini aşmak için yapılan birkaç girişime rağmen ayılar piyasanın kontrolünü elinde tuttu ve daha fazla artışa izin vermedi.

Bu durum Pazartesi sabahı Bitcoin’in yaklaşık bin dolar artarak yaklaşık bir hafta içinde ilk kez 28.000 dolara ulaşmasıyla değişti.

SEC’in nihayet ABD’de bir spot BTC ETF’sine yeşil ışık yaktığına dair raporlar ortaya çıktı; bu, çok sayıda endüstri katılımcısı tarafından beklenen bir hareketti. Haber piyasada şok dalgaları yarattı ve Bitcoin dakikalar içinde 2.000 dolar artış göstererek iki ayın zirvesi olan 30.000 dolara ulaştı.

Ancak raporlar hızla yalanlandı ve varlık 28.000 dolara geriledi. Biraz daha volatilite ve başka bir küçük yükselişin ardından kripto para birimi şimdi 28.000 doların biraz üzerine geriledi.

Piyasa değeri 550 milyar doların biraz üzerinde yer alırken, altcoinler üzerindeki hakimiyeti %50’nin oldukça üzerinde seyrediyor.

BTCUSD. Source: TradingView

SOL yüzde 6 yükseldi

Çoğu altcoin de sahte haberin olumlu sonuçlarını kısa süreliğine hissetti ancak kazanımlarının neredeyse tamamını anında kaybetti. Bu nedenle, Uniswap, MakerDAO, CRO, LINK, LEO, AVAX, DOT ve ADA dahil olmak üzere orta ölçekli şirketlerin çoğunluğu artık kırmızı renkte işlem görüyor.

Buna karşılık ETH, BNB, TRX ve MATIC’in küçük kazanımları var. Solana ise piyasa duyarlılığına meydan okudu ve %6’nın üzerinde artış gösterdi. Sonuç olarak SOL 24 dolarda bulunuyor.

Toplam piyasa değeri bir gecede 10 milyar dolar daha arttı ve 1.1 trilyon dolara yaklaştı. İlginç bir şekilde, CMC’ye göre 24 saatlik işlem hacimleri sahte haberlerin ardından dün %140’tan fazla arttı.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin