featured

Son dakika: Spot Bitcoin ETF onayı söylentileri BTC fiyatını yüzde 10 artırdı! İddialar gerçek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), son raporların ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun iShares spot Bitcoin ETF’sini onayladığını doğrulamasıyla çok ihtiyaç duyulan itici güce kavuştu.

Spot Bitcoin ETF onaylandı söylentileri

Basın zamanında BTC fiyatı 29.400 dolar seviyesini geçti ve 30.000 doların üzerine çıkmayı hedefliyor. cointelegraph bu gelişmeyi ilk bildiren oldu. Ancak aynı şeyin gerçek onayı konusunda yeterli netlik yok.

SON DAKİKA: SEC ISHARES BITCOIN SPOT ETF’Yİ ONAYLADI.

 

– Cointelegraph (@Cointelegraph) 16 Ekim 2023

 

Bloomberg’in kıdemli ETF stratejistleri Eric Balchunas ve James Seyffart gelişmeleri değerlendirdi ve aynı yönde bir teyit olmadığını belirtti. Balchunas şunları yazdı:

“Önümüzdeki birkaç ay içinde bir gün buna benzer bir manşetle uyanmayı beklerken bu biraz planlananın ötesinde görünüyor. Şimdi kaynağı doğrulamaya çalışıyorum. Bizi izlemeye devam edin. Kripto para ticareti bir yandan büyük haberler verme konusunda sağlam bir üne sahipken diğer yandan da kelimeleri alıp onları daha heyecan verici ama doğru olmayan bir şekilde yeniden sıralama konusunda da bir üne sahip.”

Gelişmeleri aktif olarak takip eden meslektaşı James Seyffart da konuyla ilgili yeterli kanıt olmadığını söyledi. Dolayısıyla bu şimdilik sadece bir “yalan haber” den başka bir şey değil.

bitcoin

Spot Bitcoin ETF’si yaklaşıyor mu?

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca BTC, spot Bitcoin ETF’sini çevreleyen birkaç olumlu gelişmenin ortasında güç gösterdi. Geçtiğimiz hafta ABD SEC, GBTC ürününün spot BTC ETF’sine dönüştürülmesine izin verecek mahkeme kararına itiraz etmemeye karar verdi.

Bloomberg analistleri – Eric Balchunas ve James Seyffart – geçen hafta ABD’de Ocak 2024’e kadar spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma şansının yüzde 90 olduğunu söyledi. Grayscale vs SEC savaşında meydana gelen gelişmelerden bu yana olasılıklar arttı.

Bu gelişmelerin ortasında spot Bitcoin fiyatına göre GBTC hisse iskontosu, bu yılın başındaki yüzde 30’luk zirvesinden önemli ölçüde düşerek yüzde 16’nın altına geriledi.

YCharts’tan alınan son veriler, Grayscale BTC Trust’ın (GBTC) Bitcoin’in Net Varlık Değerine (NAV) ilişkin iskontosunun 13 Ekim itibariyle yüzde 15,87’ye gerilediğini ortaya koyuyor. GBTC’nin iskontosundaki bu düşüş ilk olarak BlackRock ve diğer birkaç finans kuruluşunun haziran ortasında spot Bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunmasıyla başladı.

15 Haziran’da yüzde 44 ile başlayan iskonto, 5 Temmuz’a kadar istikrarlı bir şekilde yüzde 26,7’ye düşmüş ve o tarihten bu yana da daralmaya devam etmiştir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin