Sahte Bitcoin hacimlerine yönelik çarpıcı bir rapor yayınlandı
Sahte Bitcoin hacimlerine yönelik çarpıcı bir rapor yayınlandı

Sahte Bitcoin hacimlerine yönelik çarpıcı bir rapor yayınlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sahte Bitcoin ve kripto para ticaret hacimleri sorunu hala taze. Borsalar hacimlerini pazarlama amacıyla şişiriyor.

Sahte Bitcoin ve kripto para ticaret hacimleri sorunu devam ediyor

Alameda Research tarafından yapılan son araştırmaların sonuçlarına göre kripto para borsaları  ticari hacimlerini pazarlama amaçlı suni olarak şişirmeye devam ediyor. Uzmanlar, işlem hacimlerinin yaklaşık %70’inin popüler kripto para birimi portalı CoinMarketCap’e yansıdığını tespit etti. Rakam, Bitwise Asset Management tarafından Mart ayında bildirilenden çok daha düşük olsa da hesaplama hala çok büyük. 

Raporun yazarları, hacimlerin hesaplanmasında kullanılan farklı metodoloji nedeniyle sonuçların farklı olabileceğini söylüyor. Bitwise’ın veri analizinde haksız yere eleştirel bir yaklaşım uyguladığına inanıyorlar. Sonuç olarak iddiaya göre, birçok gerçek işlem hacmi sahte olarak sınıflandırıldı. Yani Alameda ve FTX Global, OKEx ve Huobi gibi büyük borsa işlemlerinin %70’inin gerçek olduğuna dair gerçek rakamlar bildirdiğine inanıyor. Bu arada, Bitwise, Huobi’nin hacminin %60’ından ve OKEx’in hacminin %90’ından fazlasının sahte olduğunu tahmin ediyor. 

Bazı Bitcoin platformları, verileri gecikmeli olarak rapor ediyor

Hem Huobi hem de OKEx temsilcileri yıkama işlemi yaptıklarını reddetti. OKEx sözcüsü, konuya yönelik şunları söyledi:

Son zamanlarda CoinMarketCap liderliğindeki Veri Sorumluluğu ve Şeffaflık İttifakı’na (DATA), olabildiğince fazla veri açığa çıkarma taahhüdü ile  katıldık.

Alameda, manuel veri doğrulama ve sipariş defterlerinin uzlaştırılması dahil olmak üzere çeşitli parametrelere dayanarak verileri analiz eder.  Uzmanlar, bazı işlem platformlarının, diğer borsalardan gelen verileri gecikmeli olarak rapor ettiklerini öğrendi. Bu taktiklerin arkasındaki ana sebep, yanlış likidite oluşturarak CoinMarketCap’in puanlaması üzerindeki konumunu yükseltmek. 

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin