Saga
Saga

İsviçreli finansörler Saga isminde yeni bir kripto para birimi çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre‘de bir grup finansör, rastgele kimlik kontrollerine tabi olan ve fiat’a sabitlenmiş kapsayıcı bir küresel para ortaya çıkarıyor: Saga

30 milyon dolarlık yatırım aldı ve başlangıç fiyatı 0 dolar

Saga için tartışılan planlar, İsviçreli bir vakfı ve pek çok bankacılık figürünün tavsiyesini de içeriyor. JPMorgan Chase International Yönetim Kurulu Başkanı Jacob Frenkel, uzun süredir soyut olarak kalıcı bir para birimi için genel bir iştah olduğunu ifade etti.

Vakıf şimdiden 30 milyon dolarlık yatırım almış durumda ve tokenleri 0 dolarlık başlangıç fiyatıyla sunmayı planlıyor. Kripto paraların kullanımı arttıkça, bu yeni kripto paranın yatırımcılarının da sayısının artması bekleniyor.

Frenkel:

Blockchain teknolojileri giderek kabul görmeye başladıkça, kripto para birimleri anonim, geri dönüşsüz ve oldukça uçucu olduğu için kamu politikası kaygılarını artırdı. Bu endişeleri paylaşıyorum ve Saga’nın vizyonuna uygun bir şekilde ele almak için büyük bir değer görüyorum.

Bu hareket, devam eden bir trendin ortasında bankacılık sektöründen yeni küresel paralar ihraç etmek ve desteklemek için kriptografik teknolojinin erdemlerinin yeni bir kabulü gibi görünüyor. Bununla birlikte organizatörler, bu yeni kripto paranın zaman çizelgesinin tüm yönlerinin oldukça kontrollü doğası hakkında ön sırada yer alıyor.

Saga küresel bir para birimi olacak

Satın alma tokenleri, sahiplerinin kara para aklama kontrolünden geçmelerini, ulusal yetkililerin gerektiğinde bir Saga sahibinin kimliğini kontrol etmelerini gerektirecek ve sıfır anonimlik sağlayacak.

Saga kurucusu ve başkanı Ido Sadeh Man, konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

Saga’nın herhangi bir ulusal fiat para biriminin yerini almasını değil, yeni ve kapsayıcı bir küresel para birimi olmasını istiyoruz.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin