kamboçya, entapay, kripto para, kripto para haberleri
Kamboçya entapay

Kamboçya, Entapay adıyla kendi kripto parasını çıkartıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ay Venezuela hükümetinin desteği ile Petro kripto parasının piyasaya sürülmesinin ardından Kamboçya, Entapay adlı kendi kripto projesini başlatmayı düşünüyor.

7 Mart’ta Phnom Penh’de yapılacak Blockchain Zirvesi’ndeki açıklamaya göre, Entapay güvenlik ve kripto paraların kuantum dolaşımı temelli bir proje. Blockchain teknolojilerini hızlı ve güvenli bir kullanıcı deneyimi yaratmak için kullanacağını yazıyor.

Basın açıklamasına göre Entapay, kripto para biriminin gerçek dünyadaki ödeme için bir bağlantı haline gelmesini bekliyor. Yapılan açıklamaya göre, kripto paranın ana ödeme metodu olarak VISA’nın yerini alması konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğu söyleniyor.

Kamboçya Petro’dan esinlenerek Entapay’ı piyasaya sürmek istiyor

Basın açıklaması, Entapay projesini doğrudan Venezuela’nın kripto parası Petro ile kıyaslarken, ciddi enflasyona maruz kalan bir ülke için yeni bir ekonomik kalkınma kanalı sunduğunu belirtiyor.

Açıklamada Entapay, Batı dünyasının ekonomik yaptırımlarından kaçınmaya yardımcı olan bir kripto para birimi olarak sınıflandırılırken; Kamboçya basınında yayınlanan bir yazıya göre Kamboçya’da ortaya çıkacak bir kripto para birimi, ülkenin Blockchain teknolojilerinden yararlanmasına ön ayak olabilir.

Blockchain’e inşa edilen, Tomorrowland temalı ASEAN Blockchain Zirvesi, kısmen Güneydoğu Asya’da ve yurtdışında Blockchain teknolojilerinin ilk enstitüsünü ASEAN’da inşa ederek Blockchain tabanlı finansal teknolojinin tanıtımına yardımcı olacak.

Bu Blockchain zirvesi, Kamboçya’nın Blockchain teknolojisini denediği ilk etkinlik değil. Geçtiğimiz yaz Kamboçya Ulusal Bankası, ödeme hizmetleri için dağıtık defter teknolojisini test etmek için bir Japon Blockchain şirketiyle ortaklık kurmuştu

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin