Rusya 2021 bitmeden yeni kripto para hamlesini hayata geçirebilir!
Rusya 2021 bitmeden yeni kripto para hamlesini hayata geçirebilir!

Rusya’nın emeklilik fonu işçi istismarını önlemek İçin Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın emeklilik fonu, tüm bilgilerini dağıtılmış bir kayıt defterine entegre etmek için Blockchain teknolojisini kullanacak. Izvestia’ya göre FUI olarak bilinen fon, tüm sistemleri tek bir platformda entegre etmeye yönelik teklifler hazırlayacak. Fon, uygulamanın önemli miktarda veriyi servis etmek ve saklamak için maliyetleri düşüreceğine inanıyor.

Teknoloji aynı zamanda iş ilişkileri anlaşmalarına daha fazla şeffaflık sağlayacak. İşçilerin ihmalkâr işverenler tarafından haklarının ihlal edilmemesine yardımcı olacak. Uzmanlar, bu durumların yaygın bir sorun olduğunu belirtti.

Rusya’nın emeklilik fonu verileri dağıtık veritabanlarına taşıyacak

FIU şu anda işverenlerin sigorta primleri ve merkezi sunuculardaki vergi indirimleri hakkındaki verilerini barındırıyor. Dağıtık defter teknolojisi yerine getirildikten sonra, tüm bilgiler dağıtılmış veritabanlarında saklanacak.

Kullanıcılar dağıtılan defterdeki tüm anlaşmaları kaydedebilecek. Bilgileri geriye dönük olarak düzenlemek mümkün olmayacak.

Hükümet başkanı Dmitry Medvedev, haziran ayında dijital çalışma kitaplarının iş ilişkilerini güçlendireceğini, 2020’den itibaren elektronik olarak çalışacağını söyledi.

Geliştirilmiş işçi sözleşmeleri

FIU’nın belirttiği Blockchain teknolojisi, işverenler ve onaylama merkezleri arasındaki iş sözleşmeleriyle ilgili bilgilerin dağıtılmasını sağlayacak. Bu, vatandaşları yasadışı iş sözleşmelerinden koruyacak. Aynı zamanda hizmet maliyetini ve büyük miktarlarda veriyi saklayacak.

Rus Bilim ve Teknoloji Akademisi kamu yönetimi, çalışma ve sosyal politika bölümünde profesör olan Alexander Shcherbakov, konuya açıklık getiriyor. Shcherbakov, Rusya’daki küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında işçi ihlallerinin yaygın olduğunu söylüyor. Yeni teknoloji, bu gibi durumların izlenmesini sağlayacak.

Shcherbakov’a göre işverenler, işçiyi işten çıkarıldıklarında işçilerin haklarını çoğunlukla ihlal ediyor.

Rostrud’a göre, geçtiğimiz yıl 465.000’den fazla insan, iş ihlallerine ilişkin dava açtı.

Uzmanlar, akıllı sözleşmelerin tüzel kişiler ve bireyler arasındaki ilişkiyi değiştireceğini kaydetti. Sözleşmeler daha şeffaf olacak ve anlaşmaların sona ermesiyle faaliyetleri etkilenen serbest kişilere yardımcı olacak.

Dijital ekonomi ortaya çıkıyor

FIU, dijital ekonomiye geçişin artmakta olduğunu, turizm, ulaştırma lojistiği ve ağ ticareti gibi daha fazla hizmeti kapsadığını belirtti.

FIU’nun dijital platformu, fonun işlem maliyetlerini azaltabilir ve ülke ekonomisinin proaktif dijitalleşmesini sağlayabilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin