Putin, Rus yetkililerin kripto para varlıklarını ifşa etmesini gerektiren kararnameyi imzaladı
Putin, Rus yetkililerin kripto para varlıklarını ifşa etmesini gerektiren kararnameyi imzaladı

Rusya’da kripto debit kartlarının kullanımı artık yasal hale geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya artık, ülke maliye bakanı tarafından ilan edildiği gibi kripto debit kartlarını yasal olarak kullanımına izin veren işlemleri kabul ediyor.

Rusya’nın dev Bitcoin yatırımına ilişkin karışık haberlerden  sonra, bu kez ülkenin maliye bakanından gelen yeni bir güncelleme ortaya çıktı.

Altcoinbuzz’un raporuna göre, Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev kripto debit kartlarının ülkede kabul edilebilir olduğunu açıkladı.

Açıklama, finans sektöründen yöneticileri, politikacıları ve ülkedeki akademisyenleri bir araya getiren Gaidar ekonomi forumunda yapıldı.

Kripto para birimini yanlış değerlendirmiş olabileceğini ve kripto debit kartlarının kullanımına ilişkin fikrinin değiştiğini, Vladimir Putin’in kriptoya karşı tutumunu değiştirmesiyle ilgili muhtemel bir şey olduğunu kabul etti.

Rusya’da kripto debit kartı kullanımı benimsenmeyi arttırabilir

Moiseev, kripto debit kartıyla ödeme yapmanın, kısa süre önce böyle bir şey yapmaktan dolayı yargılanan bir kişinin olmasına rağmen artık yasal bir işlem olduğunu söyledi.

Ayrıca, bu yeni duruşun ülkedeki kripto para biriminin kitlesel olarak benimsemesini artıracağını belirtti.

Küresel kapsamda, birçok aşırılıktan yana olan (maximalist) kişilerin öngördüğü gibi kripto para biriminin (Bitcoin) bir sonraki küresel rezerv para birimi olup olmayacağı hâlâ ön görülmeye devam ediyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin