japon kripto borsası ethereum ve ripple OTC masası
Japon Bitcoin Borsası, Ripple ve Ethereum desteğini duyurdu

Rusya ve Japonya kripto paraları yeniden tanımlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya ve Japonya, kripto para birimlerinde yeni bir sınıflandırmaya gidiyor. Japon mali düzenleyici FSA, tüm kripto paraları “kripto varlıklar” olarak isimlendirdi. Bununla birlikte Moskova Adalet Bakanlığı, dijital paraları “diğer varlıklar” olarak sınıflandırdığını doğruladı.

Japonya, kripto para birimlerini yeniden adlandırdı

Ülkenin önde gelen gazetesi Yomiuri Shimbun’un bildirdiğine göre, Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) tüm kripto paraları “kripto varlıklar” olarak adlandırmaya karar verdi. Kararın ardındaki neden, yatırımcıların Tokyo’daki hükümet tarafından tanınan yasal tekliflerle dijital paraları karıştırmasını engellemelerine yardımcı olmak. Regülatör, birçok şifre fiyatının çılgınca dalgalandığını ve hiçbir değer kanıtının olmadığını ekledi.

FSA’nın danışma paneli, bu hafta üyelerine “sanal para birimi” teriminin yanlış anlaşılmaya neden olabileceğini ve yeniden düzenlenmesini istediği bir rapor hazırladı. Belgeye göre, düzenleyicinin tavsiyesi tüm ilgili Japon yasalarını ve düzenlemelerini gözden geçirmek üzerine genişletildi. Revizyonun, ülkedeki kripto para kullanımını düzenleyen Ödeme ve Hizmetler Kanunu gibi farklı mevzuat bölümlerini kapsayacağı öngörülüyor.

Rusya’dan yeni kripto düzenlemesi

Rusya Adalet Bakanlığı, dijital para birimlerinin mülkiyet durumunu bir kez daha gözden geçirdi. Resmi açıklamaya göre kripto para birimleri, medeni hakların bir nesnesi olarak sınıflandırılabilir ve yükümlülüklere tabi olabilir.

Adalet Bakanlığı ayrıca, kripto paranın “elektronik para” olarak kabul edilemeyeceğini ve dijital coin sahiplerinin ihraççılarına karşı hak iddia edemeyeceğini belirtiyor. Yine de bakanlık, “kripto para cirosuyla tanınan bir mülk değerine sahip olduğunu” açıkladı. Rusya Adalet Bakanı Alexander Konovalov tarafından bu yılın başlarında dile getirilen bu fikrin Rusya yasaları tarafından tanımlanan “diğer mülk” kategorisine girdiğine işaret ediliyor.

bitcoinschannel

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin