Komşudan kripto paralar için çığır açacak adım
Komşudan kripto paralar için çığır açacak adım

Bahreyn kripto endüstrisini şekillendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Körfez ülkesi Bahreyn, kripto dünyasını etkilemeye devam ediyor. Bahreyn Merkez Bankası (CBB), ülkenin kripto endüstrisini düzenlemeye yönelik yeni kurallar hazırlıyor. Bankaya göre, bu yeni kurallar ülkeyi fintech sektörünün yanı sıra Blockchain endüstrisinde de bölgesel bir lider olarak konumlandırmaya yardımcı olacak. Bu hareketin Bahreyn’i, Basra Körfezi’nde önemli bir bankacılık merkezi olarak konumlandırması bekleniyor.

Bahreyn Merkez Bankası (CBB)

Bahreyn Merkez Bankası (CBB) düzenlemelere istinaden görüş bildirmek için 31 Aralık’a işaret etti. Banka ayrıca web sitesinde yeni bir yönetmelik yayınladı.

Yerel haber medyası, kural kapsamının ayrıntılı bir şekilde inceledi. Raporda şöyle belirtiliyor:

Düzenleyici kurallar, kripto para ticaret platformlarını işleten şirketler için bir lisans rejiminin uygulanmasını da kapsıyor.

Kripto varlıkları ile ilgili diğer hizmet sağlayıcıları için bir denetim mekanizması da geliştirildi. Taslak metin, müşterilerin çıkarlarını korumak için önlemler getirme ihtiyacını ele alıyor. Bununla birlikte taslak metin, gelişmekte olan sektörle ilgili siber güvenlik risklerini en aza indirmek ve yönetmek için tasarlanmış teknoloji standartlarını da içeriyor.

Yerel medyaya konuşan Bahreyn Merkez Bankası’nın (CBB) idari sorumlusu Khalid Hamad şunları söyledi:

Düzenleyici çerçeve, bu hizmetler için piyasadan gelen talebi ve bu finansal yeniliği tanımak için ihtiyaçları ele alacak.

Bahreyn, kripto sektöründe liderliğe oynuyor

“Fintech endüstrisinin gelişimini hızlandıran ve ilgili hizmetleri sunan şirketlerin sayısını artıran bir sandbox” resmi olarak Şubat 2018’de piyasaya sürüldü. Kum havuzu şimdiye kadar kripto para, dijital ödeme ve Blockchain ile çalışan yaklaşık 30 şirketin ilgisini çekti.

Bahreyn, köfrezde fintech sektörünü genişletmek isteyen tek ülke değildir. Dubai ve Abu Dhabi gibi ülkeler de fintech sektörünün ve Blockchain teknolojisinin ön saflarına yerleştirmek için tasarlanmış hamleler yapıyorlar.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin