Rusya, ülkedeki kripto madencilerini kontrol altına almak için düğmeye basıyor
Rusya, ülkedeki kripto madencilerini kontrol altına almak için düğmeye basıyor

Rusya, ülkedeki kripto madencilerini kontrol altına almak için düğmeye basıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya yasama organı olarak faaliyet gösteren Devlet Duması, ülkede son yıllarda gelişen bir endüstri haline gelen kripto para madenciliğiyle özel olarak ilgilenecek yeni bir çalışma gurubu kurma çağrısında bulundu.

Bu bağlamda Vyacheslav Volodin, yardımcısı Aleksei Gordeyev’e kripto paralar üzerinde çalışacak komiteler arası bir çalışma grubu oluşturma talimatı verdi. Bu komitenin başında, konuyu genel kurul toplantısından önce gündeme getiren Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Andrey Lugavoy başkanlık edecek.

Lugavoy Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Bir yasa tasarısı hazırladık ve bunu sunacağız” dedi ve bu konunun tartışma aşamasının tamamlanarak üzerinde uzlaşıldığını vurguladı.

Lugavoy, madencilerin her geçen gün zenginleşerek yılda 2 milyar dolar kazanan bir sektöre dönüştüğünü ancak vergi ödemediklerini söyledi:

Kripto para kazançlarının düzenlenmemesi nedeniyle, kolluk kuvvetleri, bireylerin faaliyetlerinde suç belirtileri oluşturamadıkları ve gerekli kararları veremedikleri için genellikle çıkmaza giriyor.

Bilindiği gibi, Çin kripto madencilerinin ülkede faaliyet göstermesini yasakladıktan sonra madenciler, çoğunlukla ABD, Kazakistan ve Rusya’da konuşlandı.

Son zamanlarda, düzenleyicilerin Rus petrol ve gaz devlerinden gaz ateşleyici kullanarak kripto madenciliği yapmalarına izin verme önerisini düşündükleri de ortaya çıktı.

Ekim ayında birkaç ay önce Vali Igor Kobzev, Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak’a, ucuz elektriği ile tanınan bir Sibirya bölgesinde kripto madenciliğinin çığ gibi büyüyerek perakende enerji tüketiminin bu yıl 2020 seviyelerine göre yüzde 159 artış gösterdiğini belirten bir mektup gönderdi.

Novak mektubunda, elektrik şebekesinde kaza ve acil durum riski ile önemli bir yüklenmeye maruz kaldığını ve madenciler için daha yüksek elektrik fiyatları talep edildiğini söyledi.

Aynı ay Başkan Vladimir Putin, kripto paraların benimsenebileceğini ve  gelecekte bir ödeme aracı olarak kullanılabileceğini” söyledi.

Rusya gibi, Kazakistan hükümeti de kayıtlı madencilerle birleştiğinde ülkenin toplam elektrik üretim kapasitesinin yaklaşık %8’ini oluşturan kayıt dışı madencileri çökertmeyi planlıyor. Ayrıca kripto madencilerinden daha fazla vergi almayı planlıyorlar.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin