Bitcoin’deki düşüşün nedeni belli oldu: SEC, bir ETF kararını reddetti!
Bitcoin’deki düşüşün nedeni belli oldu: SEC, bir ETF kararını reddetti!

Bitcoin’deki düşüşün nedeni belli oldu: SEC, bir ETF kararını reddetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası son iş gününde önemli seviyelere doğru demir attı. Bitcoin önderliğinde neredeyse tüm varlıklar eksi yazdı. Düşüşün boyutları ise yüzde 15’e kadar çıktı. Piyasanın kırmızı olmasına anlam veremeyen yatırımcılar için SEC haberi geldi. Bitcoin ve türevlerinin düşüşünü SEC’in vermiş olduğu karar tetiklediği düşünülüyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında ProShares ve Valkyrie’nin vadeli Bitcoin işlemleri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanmıştı. Tarihe geçen olaydan sonra pek çok şirket ve kuruluş ETF onayı almak için SEC’in yolunu tuttu. Ancak her başvurunun içeriği farklı olması işleri değiştirdi.

Bitcoin için vadeli işlemlere pozitif yakalaşan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot tarafında yapılan başvuruyu es geçti. VanEck tarafından yapılan spot Bitcoin işlemi SEC tarafından reddedildi.

SEC, spot ETF işlemlerine onay vermedi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Cuma günü rapor yayınlandı. VanEck’in yaptığı başvuruyu inceleyen SEC, kara için henüz 2 gün olmasına rağmen raporu bugün paylaştı. 14 Kasım’da sona erecek olan başvuru sürecini bugün tamamlamış oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, VanEck başvurusunu geri çevirdi. 

Kararla ilgili VanEck şirketinden sıcağı sıcağına açıklama geldi. Şirketin CEO’su Jan Van Eck,

SEC’in fiziksel Bitcoin ETF’mizin onayını reddetmesinden gelen bugünkü güncellemeden açıkça hayal kırıklığına uğradık. Yatırımcıların düzenlenmiş bir yatırım ürünü aracılığıyla Bitcoin’e maruz kalma yeteneğine sahip olmaları gerektiğine ve vadeli olmayan bir ETF yapısının üstün bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz.

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin