Cryptojacking saldırılarından korunmak için en basit yapılması gerekenler
Cryptojacking saldırılarından korunmak için en basit yapılması gerekenler

Cryptojacking saldırılarından korunmak için 4 basit öneri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cryptojacking hafife alınamayacak kadar çok ciddi bir tehdit. Bu günlerde birçok cihaz kripto madenciliği malware’i ile enfekte olmaya devam ediyor. Aşağıdaki 4 ipucu ile kullanıcıların cihazlarını Cryptojacking saldırılarından korunmak ve kötü amaçlı yazılımların herhangi bir gerçek zarara neden olmadan önlemek mümkün olabilir.

Cryptojacking saldırılarından korunmak için en basit yapılması gerekenler

4- Uygun tarayıcı kullanın

Tüketiciler aynı tarayıcıyı uzun yıllar boyunca kullanmaya eğilimli olsalar da, tüm çözümlerin eşit oluşturulmadığı unutulmamalı. Kripto tehditlerinin erken aşamada önleyebilen bir tarayıcı kullanmak son derece önemli. Her ay 1 milyardan fazla kullanıcı şifreli web sitelerini ziyaret ediyor ve bu kesinlikle büyük bir risk oluşturuyor.

Opera tarayıcısı bu konuda en göze çarpan çözüm gibi görünüyor. Son zamanlarda doğal olarak yüklü bir kripto engelleyici ile piyasaya sürüldü. Firefox bir şekilde benzer bir çözüm sunuyor, oysa Chrome ve Edge şu anki çözümlere çok fazla ilgi göstermiyor. Opera Mini, bu bağlamda kontrol edilecek mobil tarayıcı, ancak diğer çözümler gelecekte piyasaya sürülebilir.

3- Resmi olmayan uygulamalardan kaçının

Mobil kullanıcıların, bilgisayar kullanıcılarının yanı sıra resmi kaynaklarla dağıtılmayan uygulamalara karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor. Mobil cihazlar söz konusu olduğunda, jailbroken Apple cihazları veya “bilinmeyen kaynaklar” olan Android cihazları, kripto virüsleri için uygun bir hedef. Potansiyel meselelerden kaçınmak, bu konuda her zaman öncelikli olmalı.

2- Cihazınızı güncelleyin

Bu çok yaygın ve sıkça bahsi geçen bir ipucu olmasına rağmen, tüketiciler tüm elektronik cihazlarını her zaman güncel tutmamaya devam ediyor. Mobil cihazları ve bilgisayarları aynı şekilde güncellemek biraz rahatsız edici olsa da, kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korunma açısından da bir zorunluluk. Cryptojacking, ilk ve en başta eski ve savunmasız firmware çalıştıran cihazlar tarafından daha rahat bir şekilde kabul edilir.

1- Yönlendiricinize dikkat edin

Mevcut haliyle Cryptojacking hakkında endişe verici bir durum, suçluların esas olarak yönlendiricilere nasıl saldırdıkları. Daha spesifik olarak, dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık 300.000 yönlendirici, zaman içinde artmaya zorlanan bir kripto malware yazılımı çalıştırıyor. Bu, hem tüketicilere hem de şirketlere güvenli bir yönlendiriciye yatırım yapma ve bu cihazı da zararlardan korumanın gerekliliğini vurgular.

Cryptojacking tehdidinin MicroTik yönlendiricilere özgü olup olmadığı belli olmasa da, şu anda bu cihazların çok fazla baskı altında olduğu anlaşılıyor. Bu, diğer tüm yönlendirici markaların varsayılan olarak zararsız olduğu anlamına gelmez. Yönlendiriciler çok daha akıllı hale geldi, ancak bu tür sistemlerin temel zayıflıkları her zaman yerinde kalacak. Cryptojacking, bu doğrultuda, bu yönlendiriciye bağlı tüm aygıtlar için büyük sorunlara yol açabilecek herhangi bir güvenlik açığından yararlanacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin