rusya
Rusya silah satışlarında kripto paraları kullanmayı düşünüyor

Rusya silah satışlarında kripto para kullanımını değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Mühendislik Birliği SoyuzMash, Rusya Merkez Bankası’nın, blok zincir teknolojisini yabancı müşterilerle yapılan silah anlaşmaları için potansiyel bir değişim aracı olarak ele almayı düşünmesini istedi.

SoyuzMash’ın başkan yardımcısı Vladimir Gutenev, tavsiyeyi, sendika tarafından da onaylanan “bir dizi önlem” ile birlikte doğrudan Rusya Merkez Bankası’nın başkanı Elvira Nabiullina’ya yaptığını belirtti.

Rusya Mühendislik Birliği “Maddi Değerlere Dayalı” bir stabil coin önerdi

Özellikle, Gutenev, ekonomik yaptırımların atlanmasının kolaylaştırılmasında sunulan avantajları vurgulayarak, Rus silahların satış işlemleri için stabil coinlerin düşünülmesini önerdi:

‘Stabilcoin’ denilen şey, maddi değerli emtialar, özellikle altın tarafından desteklenen kripto para birimi. Yani, anonim ödemeler mevcut sorunları çözmenin olası yollarından birini oluşturuyor.

Gutenev’in yorumları ayrıca silahların sadece tam ödeme aldıktan sonra ihraç edilmek istediği yönündeydi:

Rekabet ile ilgili herhangi bir yeni şartın isimlendirilmesi zor. Elbette, bu rekabetçi bir ortam değil, güçlü bir yaptırım baskısı. Daha önce, bir sözleşmenin yerine getirildiğini söyleyebilecek birkaç referans noktası varken, şu anda aylardır teslim edilen ekipmanın ve kabul edilen ekipmanın ödenmediği, işlemlerin gerçekleştirilmesinin çok zor olduğu durumlarla karşı karşıyayız.

Bu öneri, Devlet Duma’nın 2019’da kurulan savunma sanayi örgütlerinin geliştirilmesi için hukuki destek komisyonunun “askeri ve teknolojik işbirliği konusunda uzman bir konsey” ile ortaklaşa olarak Rusya Mühendislik Birliği tarafından yapıldı.

2019 sonunda çıkması beklenen Rus Kripto Para Birimi Mevzuatı

Geçtiğimiz ay, yerel medya kuruluşu Interfax, Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseyev’in ülkenin milletvekillerinin Rusya’nın gündeminde olan sanal para birimi düzenlemesini hazırlarken kripto para birimleri alım satımına izin verdiğini söylediklerini açıkladı. Ancak, Moiseyev kripto para birimi ödemelerinin tasarı kapsamında meşrulaştırılmayacağını belirtti.

Döviz kurlarında olduğu gibi, kripto para almak ve satmak mümkün olabilir ancak ödemeler için kullanmak imkânsız

Raporda ayrıca, Rusya’nın 2020’den önce uluslararası finansal gözetim kurumunun Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) tavsiyelerine uyması için kripto paralara yönelik düzenleyici bir sistem geliştirmesi ve uygulaması gerektiğini belirten Duma Mali Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov da yer aldı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin