Sberbank, Blockchain teknik değişim anlaşmasında Rosseti'ye başvuracak
Sberbank, Blockchain teknik değişim anlaşmasında Rosseti'ye başvuracak

Sberbank, Blockchain teknik değişim anlaşmasında Rosseti’ye başvuracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın en büyük devlet sermayeli bankası Sberbank, devlete ait güç devi Rosseti ile yeni teknolojileri yaymak için bir ortaklık anlaşması imzaladı. Haber, bir basın açıklaması ile 5 Ekim Cuma günü onayladı.

Sberbank Blockchain alanında Rosseti ile çalışacak

Sberbank’ın Blockchain gibi yeniliklerle devam eden çabalarında atılacak en son adım, kurumun ve Rosetti’nin birlikte çalışması olacak. İki kurum; hızlandırıcıları, eğitimi, araştırma denemelerini ve uzmanlık alışverişini içeren bir proje demeti üzerinde birlikte çalışacak.

Banka ayrıca, mevcut operasyonlarının ve performansının verimliliğini artırmak amacıyla Rosseti’ye bir danışman gönderecek. Enerji şirketi ayrıca yenilikçi laboratuvar gelişmeleri ve Sberbank ekosistemindeki ürünlerden oluşan bir bankaya da erişecek.

Bankanın CEO’su Herman Gref, şu yorumda bulundu:

 Yenilikçi büyüme alanında Sberbank ve Rosseti arasındaki stratejik ortaklık, her iki şirketin de işlerini ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için en son teknolojileri kullanmalarını sağlıyor.

Rusya’da kripto parayı çevreleyen ve kullanımı, madenciliği, diğer faaliyetleri de içeren hukuki alanın resmi düzenlemelerin yasalaşması öncesinde belirsiz bir gri alan bulunuyor. Belirsizliğe rağmen, hükümet Blockchain’e tam destek sözü verdi.

Aralık 2017’de teknolojinin hükümet düzeyinde ilk uygulanmasından bu yana, ülkenin en etkili kuruluşlarından çeşitli girişimler sürüyor.

Sberbank, bunun bir parçası olarak, daha önce İsviçre şubesindeki müşterileri için kripto para ticaretini başlatmaya yönelik ilgiyi işaret etti. Banka, temmuz ayında Rusya’nın ilk kripto para yatırım fonunu piyasaya süren iki partili bir girişimden biri oldu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin