ABD yasağı Bitcoin ve kripto para fiyatlarını nasıl etkiler?
ABD yasağı Bitcoin ve kripto para fiyatlarını nasıl etkiler?

ABD’deki bir kripto davası kripto paraların tanımlanmasına örnek teşkil edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin genel olarak kripto paraların tanımlanması konusu hala belirsizliğini koruyor. Politika yapıcılar ise kripto paralar ilgili vakaları çözdükçe, kripto paraların ne şekilde tanınacağı konusu da yavaş yavaş netlik kazanıyor.

CFTC’nin 3 Ekim 2018’de yayınlanan Basın Bildirisi’ne göre, ABD Bölge Yargıcı Rya W Zobel, sahtekârlık ve suiistimal suçu ile dava edilen bir kripto parası ödeme platformu olan MyBigCoin.com’un ana şirketi olan Big Coin Pay’i yargılamak için CFTC’ye yetki verdi.

CFTC dijital coin operatörlerine karşı açılan federal suçlamaları takip ediyor

CFTC, Big Coin Pay’e karşı, sahtecilik ve kötüye kullanım da dahil olmak üzere Ticaret Borsası Yasası (CEA) kapsamındaki birçok kuralı çiğnediği gerekçesiyle suçlamada bulundu. Özellikle New York’tan Randall Crater, Michigan’dan Mark Gillespie ve Big Coin Pay,  kripto para ticaret hizmetleri aracılığıyla müşteri fonlarını kötüye kullanma gerekçesiyle suçlanıyorlar.

Sivil Eylem belgesinde, CFTC, My Big Coin Pay’ın My Big Coin adındaki sahte bir kripto para satışı faaliyetini gerçekleştirdiğini gösteriyor. Crater’in perakende yatırımcılarını, değeri, kullanımı, ticari durumu ve mali desteği hakkında yanıltıcı ve doğru olmayan beyanlar sunarak tokeni satın almaya teşvik ettiği iddia ediliyor.

Bu tür ifadeler, MBC tokeninin altın ile desteklendiği ve Mastercard kabul eden mağazalarda kullanılabileceği gibi özellikler içeriyor. Ayrıca, token ile birçok kripto para borsasında aktif olarak işlem yapabildiği de vaatlerin içindeydi

Yatırımcılar tokeni satın aldıklarında, hesaplarında görebildiler. Ancak herhangi bir çekim yapamadılar. Ayrıca tokenlerini de takas edemediler. Katılan üyeler ile kripto para programından 6 milyon dolar kazanç sağlandı. Ve kârlar, antikalar, güzel sanatlar, mücevherler, lüks ürünler, mobilya, seyahat, eğlence hizmetleri ve daha pek çok şeyi satın almak için kullanıldı.

ABD Bölge Mahkemesi, CFTC ile anlaşarak,  My Big Coin’in Ticaret Borsası Yasası (CEA) gereği bir emtia olarak değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme, emtia teriminin, geniş kapsamlı tanımının, CEA düzenlemelerinin genel pazarı kapsamlı bir şekilde kapsayabileceğini görüşüne dayanarak bu şekilde tanımlamayı uygun gördü.

Dava, CFTC tarafından kripto paraların tanımlanması için örnek teşkil edebilir

ABD’de kripto paralarla ilgili düzenlemeler belirsizliğini korurken, My Big Coin davası hükümetin yararına olacak gibi duruyor. MBC davasının yargı süreci, CFTC’nin bu yılın başlarında Mcdonnell davasında olduğu gibi kripto paraların emtia olarak değerlendirilmesi görüşünü desteklediği için oldukça önemli.

CFTC Enformasyon Direktörü James McDonald, kararla ilgili olarak şunları söyledi:

Bu, CFTC’nin sanal döviz piyasalarında dolandırıcılık araştırması ve bunlarla mücadele etme yetkisini doğrulayan önemli bir karar. Bu karar, New York Doğu Bölgesi’ndeki Yargıç Weinstein’dan gelen McDonnell davasındaki gibi, CEA’ya göre bir emtianın geniş tanımını kabul ediyor. Ve ayrıca CFTC’nin sanal para birimleri de dahil olmak üzere metalarla ilgili sahteciliği soruşturma gücüne sahip olduğunu kabul ediyor.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin