Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain teknolojisini kullanacak
Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain teknolojisini kullanacak

Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain araştırma laboratuvarı inşa ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus bir gazetenin Cuma günkü haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain teknolojisinin siber güvenliği artırmak ve saldırıları hafifletmek için nasıl kullanılabileceğini analiz eden bir araştırma laboratuvarı kurmayı planlıyor.

Ruslar Blockchain’in pratik uygulamalarını araştırıyor

ERA olarak bilinen ülkelerdeki askeri teknoloji hızlandırıcısı, siber saldırıları tanımlamak ve ortadan kaldırmak için Blockchain teknolojisinin kullanılıp kullanılamayacağını belirlemek adına bir bilimsel laboratuvar başlatıyor. Haberde, Rusların şimdiden Blockchain’in pratik uygulamalarını keşfetmeye başladıkları, ancak henüz araştırma tesisinin yapımına başlanmadığı belirtiliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain teknolojisini kullanacak

ERA’nın en önemli önceliği, kritik kurumlar ve ofisler üzerindeki siber saldırıları tespit edebilen akıllı bir sistem geliştirmek. Alexi Malanovn hackerlar tarafından yetkisiz cihazlara erişimin ve bilgilerin çalınmasını önlemek için erişim günlüklerini temizlediğini belirten Kaspersky Lab’deki bir antivirüs uzmanı. Malanov, dağıtık bir defterin bu riski en aza indirmeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

Laboratuvar, sahil kasabası Anapa’da kurulacak ve görevi, bilgi ve güvenliğe odaklanmak olacak. Ayrıca laboratuvar Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmayı’nın yetkisi altında kalacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin