Rusya Petro kripto para birimi
Rusya Petro kripto para biriminin geliştirilmesine yardım ediyor

Rusya Petro kripto para biriminin geliştirilmesine yardım ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Petro kripto para biriminin geliştirilmesine yardım ediyor. Venezuela’nın petrol destekli kripto para birimi olan Petro, Venezuela ile Rus hükümet yetkilileri arasında Putin’in kişisel onayı ile ortak bir işbirliğinin çalışmasıydı.

Petro, uluslararası ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için çıkarıldı

Venezuelalı ve Rus yetkililer arasındaki “yarı gizli ortak girişime” yakın bir şekilde anonim kaynaklara atıfta bulunan bazı basın kaynakları, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Venezuela’ya Dünya’nın ilk devlet kripto parası olan Petro‘nun lansmanında yardım ettiğini duyurdu.

Daha önce bildirildiği üzere Petro, Venezuela cumhurbaşkanı Maduro tarafından Aralık ayında, uluslararası ekonomik yaptırımlardan ve ABD’nin önderliğindeki bir ablukandan kaçınmak için bir ödeme aracı olarak ilan edildi. Maduro, resmi olarak 20 Şubat’ta 82.4 milyon Petro kripto para biriminin satışını başlattı.

Rusya Petro kripto para biriminin geliştirilmesi için Venezuela ile anlaşmalar imzaladı

Spesifik olarak bugünkü rapor, Maduro’nun Petro ile ilgili danışmanları arasında yer alan iki önemli Rus’a işaret ediyor. Geçtiğimiz ay Petro’nun lansmanı sırasında Denis Druzhkov ve Fyodor Bogorodsky’nin başkanlık sarayında ön sırada yer aldığı bildirildi. Raporda, iki Rus’a da Venezuela cumhurbaşkanı Maduro, Amerikan’nın “emperyalizm” ile mücadelesine yardım ettiği için teşekkür etti.

Bir araştırma raporunda yer alan bilgilere göre, Petro’yu geliştirmeye yardım etmek için hükümetle anlaşmalar imzalayan iki Rus’dan biri olan Denis Druzhkov, Zeus Trading adlı bir şirketin CEO’sudur. Denis Druzhkov, Chicago Mercantile Borsası tarafından vadeli işlemlerde hileli ticaret yapması nedeniyle üç yıllığına işlem yapma yasağı ve 31.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Petro’nun geliştirilmesine yardımcı olan diğer Rus vatandaşı Fedor Bogorodskiy ise, Uruguay’da yaşıyor ve hiçbir şirket bilgisi olmayan, tek bir ana sayfadan oluşan bir şirket olan Aerotrading’in yöneticisi olduğu açıklandı.

“Her şey Putin’e yakın insanların, ona yaptırımlardan nasıl kaçınılacağını söylemesiyle başladı.”

Rus devlet bankasında kripto paralara yönelik çalışmalar yürüten bir yönetici, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin‘in üst düzey danışmanlarının Venezuela’daki çalışmaları denetledikleri ve Vladimir Putin’in de bu çalışmalara yönelik kararlara imza attığını belirtiyor. Bir eyalet bankası yetkilisi konuya yönelik şunları söyledi:

Vladimir Putin’e yakın insanlar, ona yaptırımlardan nasıl kaçınılacağını söylediler. Her şey bu şekilde başladı.

Rusya’nın mali yetkilileri, Petro’yu geliştirmedikleri konusunda ısrar ediyor

Moskova Maliye Bakanlığı Rusya’nın mali yetkililerinin hiçbirinin Petro’yu geliştirmediği veya piyasaya sürülmesine yardımcı olunmadığı konusunda ısrar etti. Venezuela hükümetinden de konuya yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan vatandaşı ve ülkede yaşayanlar için Venezuela hükümeti destekli Petro kripto para birimi ile yapılan tüm finansal işlemleri yasakladı. Ayrıca Donald Trump, bu ülkeye yönelik yaptırımları genişleten bir kararname de imzaladı.

Bu arada Maduro, Putin’in Rusya Cumhurbaşkanı olarak devam eden rolünü doğrulayan son seçim zaferini tebrik etti.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin