Rusya Merkez Bankası, Bitcoin ETF için hazır değil
Rusya Merkez Bankası, Bitcoin ETF için hazır değil

Rusya Merkez Bankası, uluslar arası ticaret ödemeler için altın destekli kripto paraları değerlendirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, bir şekilde kripto paraları ve Blockchain’i gündeminde tutmaya devam ediyor. Son gelişmelere bakıldığında ise Rusya’nın baskın fiat paraların tekelini kırıp küresel ticaretin önünü açma çabaları olduğu şeklinde yorum yapılabilir.

Rusya Merkez Bankası, 23 Mayıs’ta yayınlanan TASS haberine göre, altın destekli bir kripto para çıkarmayı gündemine aldı.

Rusya Merkez bankası altın destekli kripto para çıkaracak mı?

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, bankanın küresel anlamda karşılıklı anlaşmalar yapmak için altın destekli bir kripto para oluşturmakla ilgilenebileceğini açıkladı.

Ancak Nabiullina, ulusal para birimlerini kullanarak uluslararası ödeme birimleri geliştirmenin daha önemli olduğuna inandığını belirtti. Devlet Duma toplantısında konuşan merkez bankası başkanı, Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) çerçevesindeki yerleşimlerde ulusal para birimlerinin kullanılmasının başarılı bir örnek olduğunu belirtti.

Nabiullina ayrıca, Rusya merkez bankasının, kripto para adaptasyonu ile ilgili tutumunun değişmediğini de belirtti. Bu açıklaması ile fiat paraların yerine geçebilecek olan kripto paralara bankanın karşı olduğu iddialarını da reddetmiş oldu.

Bu haberlerde ilginizi çekebilir…

CBDC’ler hala gündemde

Nisan 2019’da, Rusya Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) potansiyel yararları ve dezavantajları hakkında bir politika yayınladı. Bankaya göre, CBDC’ler daha az riskli ve daha likit bir varlık olabilir ve bu da ekonomideki işlem maliyetlerini potansiyel olarak azaltabilir. Öte yandan, banka, CBDC’lerin nakit para ile karşılaştırıldığında anonimlik eksikliğinin şimdiye kadar görülen tek dezavantaj olduğunu belirtti.

Rusya Merkez Bankası’nın ardından, Rusya Devlet Başkanı’nın bir danışmanı, daha önce Kırım’da bir CBDC’nin piyasa sürülmesinin bölgeye daha fazla yatırımcı çekilmesine ve yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olabileceğini öne sürmüştü.

Son gelişmelerde ise Venezuela ve Rusya’nın Rus Rublesi (RUB) ve Venezuela devletine ait Petro (PTR) kripto parası kullanarak karşılıklı ticaret anlaşmaları yapma fırsatlarını görüştükleri bildirildi.

cointelegraph

Rusya ile ilgili diğer kripto para haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin