Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Rusya, kripto para reklamcılığı için ceza kesti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’da bir mahkeme, yerel bir gazetenin kripto para birimi madenciliği reklamını yayınlamasından sonra 50.000 ruble (760 dolar) para cezasına hükmetti.

“Finansal şirketler, danışma servisleri değil”

Yerel haber kaynağı Interfax’a göre 8 Ağustos tarihinde 11. Tahkim Mahkemesi (ACA), Tataristan’da faaliyet gösteren Edinstvo Nizhnekamsk gazetesindeki bir reklamı, reklamcılık düzenlemelerine aykırı buldu.

Dava, Rusya Merkez Bankası’nın bir alt bölümünün yerel şubesi aracılığıyla mahkemeye taşındı.

Söz konusu reklamda Bitcoin, Ethereum, Zcash, maden çiftliklerinin montajı ve kurulumu bir irtibat telefon numarasıyla birlikte verildi.

Davacı taraftan bir açıklama geldi:

Söz konusu reklamda Richard Timurovich Blumchen‘in danışmanlık değil, finansal hizmet sunduğu açıkça görülmektedir.

Rusya’nın Patchwork yasal kuralları

Rusya, kripto para birimleri, madencilik ve diğer alanları yöneten geniş kapsamlı bir yönetmeliği benimsemeye hazırlanırken böyle bir dava ortaya çıkıyor.

Şu anda, kripto para birimleri onaylanmış finansal hizmetler olarak kabul edilmemektedir, Blumchen tam olarak bu nedenle dikkat çekiyor.

Blumchen operasyonunun küçük ölçekli olması, son zamanlarda Rus mahkeme sisteminden çıkarılan kripto parayla ilgili önceki hukuki kararlara daha fazla karşılaştırma yapma imkanı getiriyor.

Diğer çeşitli yasaklar da yerel düzeyde geldi ve gitti. St. Petersburg mahkemesi, sırasıyla Mart 2017 ve 2018’de kripto para birimi reklamlarını yasaklayıp yeniden yayınladı.

Politikacılar ayrıca, ülkedeki kripto para birimleri hakkında karışık mesajlar verdiler. Bu hafta yapılan bir ankette, Rusların neredeyse yarısının kripto paraları duyduğunu ve yüzde 13’ünün ise bu konuda tam bir bilgi sahibi olduğunu ortaya koydu.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin