Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor
Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor

Rusya kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler yapıyor. Rus hükumeti “Dijital Finansal Varlıklar” hakkında hazırlanılan bir yasa tasarısına yönelik yaptığı incelemeler sonucunda bir rapor yayınladı. Yerel kripto haber ajansı Forklog’dan edinilen bilgilere göre, bu raporda 600 bin ruble (yaklaşık 9.600 dolar) ve üzerinde olan kripto para işlemlerinin düzenlemeye tabi tutulacağı ifade ediliyor.

Rusya kripto paralara yönelik yeni tasarıda, kripto paralar ve dijital tokenleri dijital mali varlık olarak tanımlıyor

Mali Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov söz konusu incelemelere ilişkin hazırlanan raporun daha meclise sunulmadığını belirtti. Ayrıca Forklog, Rusya’da 600 bin rubleden daha fazla tutarda olan kripto para işlemlerinin kara para aklama ve terörizmin finansmanı için Rus bankaları tarafından izlendiğini bildiriyor.

Dijital Finansal Varlıklar yasa tasarısının bundan önceki hali 20 Mart 2018 tarihinde Rusya’nın yasama organı olan Duma Meclisi’ne sunuldu. Meclise sunulan bu raporda, kripto paralar ve dijital tokenler dijital mali varlık olarak tanımlanıyor. Ayrıca bu varlıkların lisanslı kripto para borsalarında işlem görebilecekleri de belirtiliyor. Aynı zamanda bir kripto para borsasının lisanslı olabilmesi için müşterini tanı (KYC) gibi daha çok ICO’lara yönelik uygulanan şartları yerine getirmesi gerekiyor. Tasarının 20 Mart versiyonunda, kripto para borsalarındaki kullanıcı hesaplarının da, AML ve terörle mücadele finansmanı (CTF) için doğrulanması gerekiyor.

Rusya kripto para işlem gelirlerini vergilendirmek istiyor

Rusya Kripto Para ve Blockchain Birliği (RACIB)’nin Başkanı Yuri Pripachkin, yeni tasarıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yuri Pripachkin tasarının kripto para işlemlerini bankaların ve Federal Finansal İzleme Servisi’nin yetkisi kapsamına dahil olduğunu belirtti. Buna göre Yuri Pripachkin Rusya’da faaliyet gösteren kripto para madencilerinin ülkeyi terk ederek, daha kripto dostu düzenlemelerin olduğu bölgelere gideceklerini vurguluyor.

Yeni yasa tasarısında kripto paraların vergilendirilmesi konusuna yönelik herhangi bir madde bulunmuyor. Yasa tasarısı kripto paraları bir emtia olarak sınıflandırdığı için Rusya’da kripto paralar yasal hale getirilmiş bir ödeme yöntemi olarak değerlendirilmiyor. Forklog’dan alınan bilgilere göre, Rusya kripto para işlem gelirlerini vergilendirmek istiyor.

Rusya tarafından desteklenen bir kripto para 2019 yılında piyasaya sürülecek

Rusya Ulusal Ekonomi ve Kamu İdaresi Akademisi’nde yardımcı doçent olan Teimuraz Vashakmadze’ye göre, kripto ticaretinin takibini yapmak zor olsa da, kripto yatırımcılarına %13’lük bir kişisel gelir vergisi uygulanabilir. Teimuraz Vashakmadze konuya yönelik şunları söyledi:

Eğer yatırımcılar Bitcoin aldıklarını ve sattıklarını açıklamıyorsa, o zaman kimse bunu bilemeyecek. Bu yüzden pek çok kişi bu tür gelirleri gönüllü olarak beyan etmeyecek.

RACIB’e göre, devlet tarafından desteklenen bir kripto para olan “CryptoRuble” 2019 yılının ortasında piyasaya sürülecek.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin