Rusya Ekonomi Bakanlığı kripto yasasına sıcak bakıyor! İşte ayrıntılar
Rusya Ekonomi Bakanlığı kripto yasasına sıcak bakıyor! İşte ayrıntılar

Rusya Ekonomi Bakanlığı kripto yasasına sıcak bakıyor! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Başbakan Mihail Mişustin ve Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, kripto paraların düzenleme ve bunları ülke ekonomisine entegre etme çabalarını destekledi. Destek, Rusya’nın küresel finansmana erişimini kısıtlayan Ukrayna’daki savaş üzerine artan yaptırımların ardından geldi.

Rus yetkililer, merkez bankasının ısrarlı muhalefetine rağmen, kripto paralar için kapsamlı bir yasal çerçevenin benimsenmesine doğru ilerliyor. Maliye Bakanlığı’nın yasallaştırmayı destekleyen yaklaşımı, Rusya’nın mali kısıtlamalar da dahil olmak üzere benzeri görülmemiş yaptırımlarla karşı karşıya kalmasıyla birlikte diğer devlet kurumlarından daha fazla destekleniyor.

Rusya kripto para yasasını onaylayacak mı?

Şubat ayı başlarında, federal hükümet Minfin’in düzenleyici konseptini onayladığını duyurdu. Ardından bakanlık, Ocak 2021’de “Dijital Finansal Varlıklar Hakkında” yasanın yürürlüğe girmesinden sonra kalan düzenleyici boşlukları doldurmayı amaçlayan yeni bir “Dijital Para Birimi Yasası” taslağını sundu.

Kripto para operasyonları için özel bir rejim benimseme çabaları hakkında yorum yapan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, hükümetin teklifi detaylı bir şekilde gözden geçirdiğini belirtti. Devlet Duması’nda Rusya Liberal Demokrat Partisi’nden (LDPR) milletvekilleriyle yaptığı görüşmede şunları söyledi:

“Tabii ki, dijital para birimlerinin dolaşım mekanizmasını ülkenin finansal sistemine entegre etmek gerekli olacaktır.”

Aynı zamanda Mişustin, ilgili konuların ancak Rusya Merkez Bankası’nın (CBR) katılımıyla çözülebileceğini vurguladı. Ona göre, merkez bankası kripto paraların yarattığı riskleri değerlendirmek zorunda. Ocak ayında para otoritesi, ülkenin finansal istikrarı ve vatandaşları için riskleri öne sürerek kapsamlı bir kripto yasağı önermişti.

CBR, dijital para birimlerinin çıkarılması, ticareti ve madenciliği dahil olmak üzere çok çeşitli kripto ile ilgili faaliyetleri yasaklamak isterken, Rusya başbakanı kabinesinin kripto madenciliği gibi operasyonları düzenlemeye hazır olduğunu açıkladı.

“Konseptte detaylandırılmıştı. Hükümet basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bizim tarafımızdan onaylandı.”

Bu haftanın başlarında, Minfin’in tasarısı, yasama teklifinin sonuçlandırılmasına yardımcı olmak isteyen Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından da desteklendi. Bakanlık, Bitcoin madenciliği, kripto para ödemeleri ve dijital varlık borsası operatörlerinin gereksinimlerinin daha fazla açıklığa kavuşturulması gerektiğini ve Maliye Bakanlığı’ndan hâlâ geri bildirim beklediğini belirtti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin