Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Rusya Devlet Duması: “Rus stablecoini, Ruble’ye eş değer olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın alt meclisi Duma’nın Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı, devlet destekli bir Rus stablecoini için dijital alanda Rus rublesiyle tam bir denklik olacağını söyledi.

Rus stablecoini ne vaat ediyor?

Başkan Anatoly Aksakov, Rusya’daki kripto para birimini düzenleyen yasaların kabul edilmesinden sonra ortaya çıkacak “kripto ruble”nin “sadece şifrelenmiş bir biçimde aynı ruble” olacağını söyledi. Duma başkanı, bunun mümkün olabileceğini açıkladı.

Örneğin, bir bankaya 100 bin ruble getirip 100 bin kripto ruble alabilirsiniz. Ayrıca bu parayı Blockchain’de sabitlenmiş malları satın almak için kullanabilirsiniz.

Aksakov ayrıca kripto rublenin, “Blockchain’in ekonomimizde önemli bir yer tutmaya başladığı anda” fiat rublenin yerine geçeceğinin altını çizdi. Başkan, bu sürecin Rus merkez bankası tarafından düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında Aksakov’un, hükümetin Rus rublesi ile ilgili devlet destekli kripto para birimini başlattacağı iddia edilmişti.

Ancak bu sonbaharda, Rus Devlet Başkanı’nın dijital ve teknolojik gelişim özel temsilcisi Dmitry Peskov, kripto paranın dolaşımının ve yayılmasının “hükümetin temel işlevleriyle çelişiyor” olduğunu açıklamıştı.

Bu arada, Rusya Merkez Bankası Mali Piyasalar Geliştirme Dairesi müdür yardımcısı, bankanın “teknik olarak deneysel bir İlk Para Teklifi (ICO)” gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin