2021'de gizlilik coin'leri: Fiyatı 1 yılda 5 kat artan bu coin için sırada ne var?
2021'de gizlilik coin'leri: Fiyatı 1 yılda 5 kat artan bu coin için sırada ne var?

Japon kripto para borsasına yapılan hack saldırısı, Avrupa merkezli olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son gelişmeler, Eylül 2018 Zaif hackinin Avrupa merkezli yapıldığına işaret edebilir. Japon araştırmacılar, geçtiğimiz günlerde, Alman ve Fransız IP adreslerinin, çalınan kripto para birimini Zaif heistinden uzaklaştırmaya teşebbüs ettiklerini söyledi. Araştırmalara göre, hack saldırısı Avrupa merkezli olabilir.

JDD: Hack saldırısı Avrupa kaynaklı olabilir!

Mitsubishi UFJ Financial Group’un (MUFG) siber güvenlik firmalarıyla bağlantılı bir iştiraki olan Japan Digital Design (JDD), yakın zamanda çalınan Zaif fonlarının bir kısmını Avrupa’daki yerlere bildirdiklerini açıkladı. Ayrıca JDD, hack saldırısının Avrupa kaynaklı olabileceğini belirtiyor.

Araştırmacılar IP adreslerini 20 Ekim ile 22 Ekim 2018 arasında, ilk saldırıdan yaklaşık bir ay sonra işaretledi. İşaretlenen beş transferden dördü Fransa’dan, diğeri Alman IP adresinden geliyordu. İnceleme, çalınan Monacoin’in bazılarını hareket ettirmeye çalıştıklarında şüpheli bilgisayar korsanlarının IP adreslerini ortaya çıkarmak için çoğunlukla Amazon Web Services’den (AWS) bulunan bulut tabanlı node’leri kullandı. Japonya’daki yerel medya kaynakları, yerel polisin şüpheli bilgisayar korsanlarını bulmak için Avrupa’daki meslektaşlarıyla işbirliği içinde çalıştığını söylüyor.

JDD: Hack saldırısı Avrupa kaynaklı olabilir!

Hackerlar, Zaif’ten 60 milyon dolar değerinde kripto para çaldı

Eylül 2018’de hackerların bir Japon kripto para platformu olan Zaif’ten 60 milyon dolar değerinde kripto para çaldığını bildirdik. O zamanlar hackerlar, yaklaşık 6.000 BTC’nin yanı sıra Bitcoin Cash ve MonaCoin’i çalmış olsalar bile, hırsızlığı fark ettirmeden yaklaşık dört gün geçirdiler. Çalınan paraların yüzde 60’ından fazlası müşteri mevduatından geldi. Bu nedenle, platform etkilenen müşterileri iade etme sözü verdi. Ekim ayında platform, hisselerinin çoğunluğunu FISCO’ya sattı ve etkilenen mevduat sahiplerine paralarını geri ödemek için yeterli fonu topladı.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin