Rusya Bitcoin ve kripto para ticaretine yeşil ışık yakıyor
Rusya Bitcoin ve kripto para ticaretine yeşil ışık yakıyor

Rusya Bitcoin ve kripto para ticaretine yeşil ışık yakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Maliye Bakanlığı’nın, Bitcoin ve kripto para birimi alım satımını yasallaştıracak dijital varlıklar hakkındaki yaklaşmakta olan bir tasarıya mevzuat eklemesi gerekip gerekmediği araştırılıyor.

Rusya Maliye Bakanı, Bitcoin düzenlemeleri konusunda açıklama yaptı

Rus haber servisi Interfax ‘in verdiği bir rapora göre, Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev, ajansın kripto varlıklarının satış ve alımına izin vermeye açık olduğunu, ancak kesin bir karar alınmadığını söyledi.

Kripto para birimleri ile ilgili kelimenin tam anlamıyla bugün hem Merkez Bankası’nın hem de FSB’nin katılımıyla bir toplantı yaptık. Aslında, şimdi ne kadar Bitcoin ve kripto para kullanılabileceğini belirleme konusunda bir sorumuz var. Satın alma konusunda bir yasak var. Satın almak ve satmak mümkün olabilir, ancak kripto para birimi ile ödeme yapamazsınız. Teoride, her türlü kripto paranın düzenlenmesi ve bu tür para birimlerinin satış olasılığından bahsetmeliyiz.

Anatoly Aksakov: “Facebook’un kripto parası ülkemizde yasaklanacak.”

Bu arada, Rus haber ajansı TASS, Devlet Duma Mali Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov’un, Facebook’un dijital varlığı Libra’nın ülkede başlatılmasına izin verileceğinden şüphe duyduğunu söyledi:

Facebook kripto para biriminin Rusya’da bir ödeme aracı olarak kullanılmasıyla ilgili olarak, bu aşamada benim görüşüm ülkemizde yasaklanacağı yönünde.

Rusların parayı ödeme aracı olarak kullanmasına izin verilmese de Aksakov, vatandaşların Libra’yı yabancı finans sitelerinden satın almalarına izin verilebileceğini söyledi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin