Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Rusya askeri uygulamalar için Blockchain teknolojisini araştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya şu anda ordunun gelişmesine uygulanabileceği umuduyla Blockchain teknolojisine bakıyor. Blockchain teknolojisi, finans alanında çok çeşitli faydalar sunuyor, ancak Rus ordusu, Blockchain teknolojisinin özellikle siber suç vakalarında çeşitli şekillerde yardımcı olabileceğini umuyor.

Nasdaq’a göre, Rusya ordusu askeri uygulamalar için Blockchain teknolojisini kullanmaya odaklanan bir Blockchain araştırma laboratuvarı açıyor. Ordu, Blockchain teknolojisinin askeri sistemler altyapısını siber saldırılardan korumaya yardımcı olabileceğini ve bu tür faaliyetlerin kendi sistemlerinde izlerini keşfetmelerine yardımcı olabileceğini umuyor.

Rusya, Blockchain’e olumlu bakıyor

Rus ordusu, ülkede Blockchain teknolojisini geliştirmeyi uman tek kurum değil gibi gözüküyor. Rusya’daki diğer kuruluşlar ve yerel bankalar da dahil olmak üzere pek çok kurum kripto para ve blockchain teknolojisine yatırım yapıyor.

Rusya’nın en büyük özel bankalarından Sberbank ve Alfa-Bank, kripto paraya çok fazla ilgi gösteriyor ve bildirildiğine göre kripto para ticaretiyle ilgili bir deneme başlatıyor. Bu Rus bankaların, yerel halka geçen ay kripto para portföylerini kurma fırsatı verdiği belirtiliyor.

Dahası, PR Lab kurucu ortağı Maria Prusakova, Rusya’da çoğalan ve gelişmekte olan Blockchain teknolojisine yönelik birçok fırsat görüyor ve yerel firmaların teknolojiyi uygulamada büyük ilgi gösterdiklerini iddia ediyor. Pruskova ekliyor:

Girişimciler, girişimleri için para toplamak için Blockchain teknolojileri  kullanmaya karşı çok olumlu bir tutum sergiliyorlar.

Rusya’da Blockchain teknolojisinin gelişimi  artarken, kripto para piyasasının durumu sağlam bir temel inşa ediyor.Prusakova  gelecek  konusunda iyimser kalıyor:

Önemli Rus oyuncuları arasında bir eğilim görüyoruz.Blockchain ile  ilgili olabilecek yasal değişiklikler teşvik edilmek isteniyor. Bu süreç elbette zaman alıcı oluyor, ancak bu alandaki gelişmeleri yakın gelecekte bekliyoruz.

Kötü itibardan kurtarma

Rus firmaları kripto para ticaretine büyük ilgi gösterirken, Rus bilgisayar korsanlarının pek çok hackleme olayına çeşitli iddialar ile adının karışmasıyla bu durumun ülkeye getirdiği olumsuz şöhreti atlatmak zor olabilir.

WSJ‘ye göre, Hillary Clinton’un 2016 başkanlık kampanyasına sanal saldırı düzenlemekten sorumlu tutulan  Rus bilgisayar korsanları, Bitcoin’i kara para aklamaya karşı daha güçlü kontrollere sahip olacak bankalar gibi geleneksel finansal kurumlarla doğrudan ilişkilerden kaçınmak için kullanıyor.

Rus bilgisayar korsanlarının sanal saldırılarda 95.000 $’ın üzerinde kazanç elde ettiği ve Bitcoin’i sunucu satın alma gibi faliyetler ve hack işlemlerini finanse etmek için kullandğı iddia ediliyor. Bitcoin işlemlerinin anonim niteliğine rağmen, ABD’li araştırmacılar, transection işlemlerini Blockchain yardımı ile Rus hükümetine kadar izleyebildiklerini söylüyor. Ancak Rus hükümeti, olayla ilgili iddiaları ve onların katılımını reddediyor.

blockt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin